Taistelupelastaja, peruskurssi, 1/2 ja 2/2

Loading Loading...

Ajankohta 3.4.2020 - 26.4.2020
Aika 17.00 - 16.00
Kesto 2 x 3 päivää
Kertausharjoitus-vuorokaudet 0
Paikkakunta
Paikkakunta Tuusula
Ilmoittautumisaika 20.1.2020 16.44 - 1.3.2020 23.00


Tavoite

Kurssin tavoitteena on kouluttaa taistelijalle taisteluensiavun perusteet ja antaa valmiuden toimia taistelupelastajan tehtävässä. Taistelupelastajan peruskurssi, osa 1/2 ja Taistelupelastajan peruskurssi, osa 2/2-kurssit muodostavat taistelupelastajan peruskoulutuskokonaisuuden ja molempien suorittaminen antaa valmiudet toimia taistelupelastajan tehtävässä.
Taisteluensiapu pohjautuu Tactical Combat Casualty Care (TCCC) -toimintamalliin.

Kenelle kurssi soveltuu

Kurssi on tarkoitettu taistelupelastajiksi sijoitettaville tai taistelupelastajan tehtävästä kiinnostuneille reserviläisille.

Esitiedot

Kurssilaisen tulee olla asevelvollinen, joka on käynyt varusmiespalveluksen. Hänen tulee olla riittävässä fyysisessä kunnossa selviytyäkseen tst-pelastajan raskaasta tehtävästä. Kurssi soveltuu kaikille reserviläisille, jotka suoriutuvat kohtalaisesta fyysisestä rasituksesta. Kurssilaisen on oltava fyysiseltä suorituskyvyltään sellainen, että hän suoriutuu haavoittuneen käsittelystä ja hätäsiirrosta.

Sisältö

Taisteluensiapu on taistelutilanteessa annettavaa hätäensiapua. Kohderyhmänä ovat erityisesti ne haavoittuneet taistelijat, joilla on henkeä uhkaava verenvuoto tai hengitysongelma. Taistelupelastaja on taisteluensiapuun koulutettu ja varustettu ryhmän jäsen. Taistelupelastaja sijoittuu lääkinnän ketjussa taistelijaparin ja joukkueen lääkintämiehen välille.
Kurssilla koulutetaan käyttämään kiristyssidettä hengenvaarallisen raajaverenvuodon tyrehdyttämiseen, pitämään haavoittuneen ilmatiet avoimena, käyttämään ilmatiivistä sidosta läpäiseviin
rintakehävammoihin, purkamaan paineilmarinnan, käyttämään ensisidettä ja hemostaattia verenvuodon tyrehdyttämiseen ja käyttämään pelastuspeitettä haavoittuneen lämpimänä pidossa.
Taistelupelastajan peruskurssi, osa 1/2 ja Taistelupelastajan peruskurssi, osa 2/2-kurssit muodostavat taistelupelastajan peruskoulutuskokonaisuuden ja molempien suorittaminen antaa valmiudet toimia taistelupelastajan tehtävässä.

Kurssi on kahden viikonlopun mittainen. Viikonloput ovat:
3.-5.4.2020 ja 24.-26.4.2020.

Hinta

Koulutuspaikka

Puolustusvoimien kurssikeskus
Rantatie 66
04310 Tuusula

Yhteystiedot

Kurssinjohtaja: Antti Elolähde, aelolahde@gmail.com, 045 157 2013
Hallinto: koulutuspäällikkö Aki Mäkirinta, aki.makirinta@mpk.fi, 040 58 68 282