Hiukka 2020 harjoitus, Esikunta- ja perustamiskurssi

Loading Loading...

Ajankohta 12.6.2020 - 14.6.2020
Aika 15.00 - 16.00
Kesto 3
Kertausharjoitus-vuorokaudet 2
Paikkakunta
Paikkakunta Oulu
Ilmoittautumisaika 2.3.2020 13.46 - 17.5.2020 23.59


Tavoite

Kurssin tavoitteena on, että kurssilaiset tuntevat paikallispataljoonan esikunnan sekä perustamiskeskuksen päätoiminnot sekä niiden välisen yhteistyön. Lisäksi kurssilaiset tietävät tärkeimmät viranomaisyhteistyötahot sekä valmiuden kohottamiseen liittyvän lainsäädännön.
Tavoitteena on myös kehittää kurssilaisten henkilökohtaista osaamista ja opettaa perustamiskeskuksen esikunnan toiminta. Kurssi antaa erinomaiset mahdollisuudet asiasta kiinnostuneille reserviläisille tutustua ja perehtyä liikekannallepanoon ja perustamiseen liittyviin asioihin osana paikallispataljoonan toimintaa ja tilannekehystä. Aiemmin vastaavalle kurssille osallistuneille kurssi tarjoaa syventävää ymmärtämistä ja osaamista perustamisesta erityisesti perustamiskeskuksen esikunnan osalta.

Kenelle kurssi soveltuu

Erityisesti paikallispataljoonan esikuntaan ja perustamiskeskuksen esikuntaan tai minkä tahansa joukon esikuntaan sijoitetuille tai sijoituskelpoisille reserviläisille.

Esitiedot

HIUKKA 2020 harjoitus toteutetaan MPK:n sotilaallisen valmiuden (SOTVA) harjoituksena yhteistoiminnassa Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimiston kanssa. Harjoitus sisältää yhteensä 10 eri aselaji-/vast. kurssia.
Kurssilaisille jaetaan suojavaatetus ja muu tarvittava varustus.
Kurssi on osallistujille maksuton ja siitä myönnetään kaksi (2) rinnasteista kertausharjoituspäivää.
Kurssille hyväksytyille lähetetään vahvistus sähköpostilla.

Sisältö

Kurssilla koulutetaan paikallispataljoonan esikunnan ja perustamiskeskuksen esikunnan yleisjärjestelyt, esikuntatyöskentelyn perusteet ja perustamistilanteen seuraaminen aina sotavalmiustarkastukseen saakka. Kurssilla käydään läpi myös perustamiskeskuksen kokoonpano ja tehtävät, yleisjärjestelyt sekä vartiointi. Kurssilla on vierailevia luennoitsijoita mm. Poliisista ja Rajavartiolaitoksesta.

Hinta

Maksuton

Koulutuspaikka

Ampumaradan Paviljonki
Hiukanreitti 225
90650 Oulu

Yhteystiedot

Kurssinjohtaja Iikka Ellilä, 0400 581160, iikka@ellia.fi
Oulun koulutuspaikan yhteyshenkilö valmiuspäällikkö Juha Vihavainen, 0400 604096, juha.vihavainen@mpk.fi