Radioamatööriksi - Teams verkkokurssi (TÄYNNÄ)

Loading Loading...

Ajankohta 27.1.2021 - 24.3.2021
Aika 18.00 - 21.00
Kesto 3,0 vrk
Kertausharjoituspäivät 0
Paikkakunta
Paikkakunta
Ilmoittautumisaika 21.10.2020 15.03 - 20.1.2021 18.00


Tavoite

Kurssin tavoitteena on suorittaa Liikenne- ja viestintäviraston radioamatöörien perusluokan tutkinto. Tutkinto oikeuttaa käyttämään omaa radioamatöörilähetintä ja -asemaa sekä rakentamaan itselleen sähköverkkoon liitettäviä laitteita.
Toiminta ei perustu sisällön tuottamiseen tai juontamiseen radiokuuntelijoille, vaan yhteydenpitoon alan harrastajien kesken. Radioamatööriltä ei vaadita teknistä taustaa, saatikka kiinnostusta elektroniikkaa tai tietoliikennettä kohtaan, mutta siitä ei ole haittaa vaan päinvastoin. Rakentelu on ihan oma osa-alueensa harrastuksessa ja monet rakentavatkin itse laitteita ja antenneita.

Kenelle kurssi soveltuu

Koulutus sopii kaikille ja siihen voivat ilmoittautua kaikki radioamatööritoiminnasta tai radioviestinnästä ja kiinnostuneet. Ennakkotietoutta ei tarvitse olla mutta tutkinnon läpäiseminen vaatii etäkurssin lisäksi itseopiskelua johon annetaan tulitukea. Radioamatööritutkinnon suorittamisessa Suomessa jo hyväksytyillä tutkintomoduuleilla ei ole vanhenemisaikaa, joten ne voi suorittaa joko yksi kerrallaan tai kaikki samassa tutkintotilaisuudessa
Radioamatöörit varmistavat työllään ihmisten turvallisuutta. Poikkeusoloissa radioamatöörien laitteilla ja toimilla saadaan muodostettua viestintäyhteyksiä, vaikka yleiset tietoliikenneyhteydet ja sähköt olisivat poikki.
Tämä harrastus on vienyt monta kättä kun sille on antanut pikkusormen - ja tuskin kukaan on katunut asiaa.

Kurssille otetaan 100 ensiksi ilmoittautunutta.

Esitiedot

Huom! Seuraavat maksut ovat erillisiä kurssimaksusta (10 €)

SRAL (Suomen radioamatööriliitto) perii tutkinnoista maksun. Traficom pätevyystodistuksesta sekä taajuusmaksut.
- tutkintomoduulin (kun käyt tenttimässä K, T1 tai T2 osiot) hinta à 18 €
- pätevyystodistus 43.75 €
- taajuusmaksu 18.14 €/vuosi

Suomen radioamatööriliiton pätevyystutkijoita löytyy ympäri Suomea, joten tutkinnot suoritetaan paikallisesti sopimalla asiasta pätevyystutkijan kanssa. Tutkinnoille on kuitenkin asetettu ajakohdaksi pari annettia viikonloppua jotka tarkentuvat tutkinnon vastaanottajien toimesta. Tutkinnon aikana voi suorittaa useamman moduulin kerralla. Tutkintoihin ilmoittautumiseen saa neuvoja ja tukea kurssista vastuussa olevilta.

Luettelo SRAL-pätevyystutkijoista.

Sisältö

Kurssi muodostuu kahdeksasta kolmen tunnin kurssi- illasta sekä yhdestä varaillasta. Kurssi käsittää yhteensä 24(+3) tuntia:

Radioamatööritoiminnan esittely ja Radioliikenne- ja määräysosio (K-moduuli)
Ke 27.1. ja 3.2. klo 18-21

1. Tutkinto(lähi)päivät kohdentuvat viikonloppuun 13.-14.2. (miten sopii tutkinnon vastaanottajalle,. Ei lasketa kurssitunneiksi)

Sähköopin ja elektroniikan perusteet sekä sähköturvallisuusohjeet (T1-moduuli)
Keskiviikot 10.2. 17.2. (talvilomatauko) 3.3. 10.3. 17.3. ja 24. 3 klo 18-21

2. Tutkinto(lähipäivä) sijoittuuu viikonloppuun 27.-28.3. (Miten sopii tutkinnonvastaanottajalle. Ei lasketa kurssipäiviksi)

Kurssi-iltojen alustava opetussisältö löytyy materiaalista. Sekä K- että T1-moduulin opetusmateriaalin alkulehdillä on niiden sisällysluettelo

Tervetuloa mukaan!

Hinta

10,00 EUR + alv 0%

Koulutuspaikka

Verkkokurssi Teams alustalla

Yhteystiedot

Kurssinjohtaja
Hannu Reiman, OH1IX
0400 532 936
hannu@reiman.fi

Koulutussihteeri / LSMPP:n kurssista vastaava
Sari Mastromarino, OH6SARI
040 723 4866
sari.mastromarino@mpk.fi