Jalkaväki: Taistelupelastaja, jatkokurssi #01 (1/2)

Loading Loading...

Ajankohta 5.2.2021 - 7.2.2021
Aika 18.00 - 16.00
Kesto 2 x 2,5 päivää
Kertausharjoituspäivät 0
Paikkakunta
Paikkakunta Tuusula
Ilmoittautumisaika 16.12.2020 12.00 - 4.1.2021 8.00


Tavoite

Kurssin tavoitteena on kouluttaa taistelijalle taisteluensiavun perusteet ja antaa valmiuden toimia taistelupelastajan tehtävässä. Taistelupelastajan peruskurssi, osa 1/2 ja Taistelupelastajan peruskurssi, osa 2/2-kurssit muodostavat taistelupelastajan peruskoulutuskokonaisuuden ja molempien suorittaminen antaa valmiudet toimia taistelupelastajan tehtävässä.

Taisteluensiapu pohjautuu Tactical Combat Casualty Care (TCCC) -toimintamalliin.

Kenelle kurssi soveltuu

Kurssi soveltuu kaikille reserviläisille, jotka suoriutuvat kohtalaisesta fyysisestä rasituksesta. Kurssilaisen on oltava fyysiseltä suorituskyvyltään sellainen, että hän suoriutuu haavoittuneen käsittelystä ja hätäsiirrosta.

Esitiedot

Erillisiä esitietovaatimuksia ei ole. Koulutus tapahtuu jalkaväen toimintaympäristössä.

Soveltuu erinomaisesti paikallispataljoonien kyseisiin tehtäviin haluaville tai sijoitetuille henkilöille.

Kurssi muodostuu kahdesta viikonlopusta, joista molemmat on suoritettava.

Ensimmäisen viikonlopun suorittaneet siirretään järjestelmän toimesta II kurssille. Laskutus tapahtuu viikonlopuittain, tapahtuman jälkeen

Sisältö

Taisteluensiapu on taistelutilanteessa annettavaa hätäensiapua. Kohderyhmänä ovat erityisesti ne haavoittuneet taistelijat, joilla on henkeä uhkaava verenvuoto tai hengitysongelma. Taistelupelastaja on taisteluensiapuun koulutettu ja varustettu ryhmän jäsen. Taistelupelastaja sijoittuu lääkinnän ketjussa taistelijaparin ja joukkueen lääkintämiehen välille.

Kurssilla koulutetaan käyttämään kiristyssidettä hengenvaarallisen raajaverenvuodon tyrehdyttämiseen, pitämään haavoittuneen ilmatiet avoimena, käyttämään ilmatiivistä sidosta läpäiseviin
rintakehävammoihin, purkamaan paineilmarinnan, käyttämään ensisidettä ja hemostaattia verenvuodon tyrehdyttämiseen ja käyttämään pelastuspeitettä haavoittuneen lämpimänä pidossa.

Taistelupelastajan peruskurssi, osa 1/2 ja Taistelupelastajan peruskurssi, osa 2/2-kurssit muodostavat taistelupelastajan peruskoulutuskokonaisuuden ja molempien suorittaminen antaa valmiudet toimia taistelupelastajan tehtävässä.

Hinta

Koulutuspaikka

Puolustusvoimien kurssikeskus
Rantatie 66
04310 Tuusula

Yhteystiedot

Kurssiin liittyvät kyselyt:
Kurssinjohtaja: Sakari Salo
Koulutuspäällikkö Aki Mäkirinta, 040 58 68 282, aki.makirinta@mpk.fi
Valmiuspäällikkö Pasi Raatikainen, 050 345 0691, pasi.raatikainen@mpk.fi