Arjen kyberturvallisuus verkkoluento

Loading Loading...

Ajankohta 15.3.2021
Aika 18.00 - 20.00
Kesto 0,5
Kertausharjoituspäivät 0
Paikkakunta
Paikkakunta
Ilmoittautumisaika 1.2.2021 12.00 - 14.3.2021 18.00


Kurssin jälkeen osallistuja ymmärtää kyberturvallisuuden tärkeyden ja tuntee sen perusteet yleisellä tasolla. Hän tietää, mitkä ovat henkilökohtaisen kyberturvallisuuden tärkeimmät elementit, ja tuntee perusteet kyberturvallisuuden käsitteistä, ilmiöistä ja kehityssuunnista. Kurssin jälkeen osallistujalla on lisää valmiuksia itsenäiseen tiedonetsimiseen, harjoitteluun ja taitojensa syventämiseen kyberturvallisuuskysymyksissä.

Kurssi järjestetään samansisältöisenä kaksi kertaa arki-iltaisin (9.3. ja 15.3.), jolloin voi valita itselleen sopivan illan.

Kenelle kurssi soveltuu

Kurssi soveltuu kaikille arjen kyberturvallisuudesta kiinnostuneille joilla halu kehittää omia kansalaistaitojaan digitalisoituvassa yhteiskunnassamme.
Webinaari on ilmainen, mutta vaatii ilmoittautumisen kurssille.
Lue myös: https://mpk.fi/koulutuskalenteri/pelisaannot/

Esitiedot

Tietokoneen, tabletin ja älypuhelimien jokapäiväinen hyötykäyttö kuten tuttavien ja vieraiden kanssa viestintä, verkko- tai mobiilipankki, sähköpostin käyttö jne. Microsoft Teams etäkokouspalvelun käyttökokemus on eduksi – kurssi esitetään tämän kautta. Ja, tietysti internetyhteys käytettävissä kurssin ajan.

Sisältö

Kurssilla perehdytään jokapäiväiseen arjen kyberturvallisuuden peruskäsitteisiin ja yleisimpien tietoturvaongelmien ehkäisemiseen menemättä kuitenkaan ’konehuoneen’ puolelle.

Opetusaiheina mm. kyberturvallisuuden arkiset peruskäsitteet ja -riskit, omien laitteiden ja kotiverkon turvaamisen perusteet, kodin älylaitteiden uhat ja mahdollisuudet, suositukset käyttäjätunnusten ja salasanojen käytössä, sosiaalisen median karikot, internetin harkittu selaus, ja niin edelleen.

Kurssi järjestetään samansisältöisenä kaksi kertaa arki-iltaisin (9.3. ja 15.3.), jolloin voi valita itselleen sopivan illan.

Tilaisuus järjestetään virtuaalisena käyttäen Microsoft Teams etäyhteyssovellusta. Kokous avataan 10 minuuttia ennen alkua ja linkki kokoukseen lähetetään kurssipäivän aamuna.

Hinta

Koulutuspaikka

Webinaari

Yhteystiedot

Kouluttaja Jussi Nikander, Aalto-yliopisto, jussi.nikander@aalto.fi
Koulutuspäällikkö Kim Malmberg, MPK, kim.malmberg@mpk.fi