Lähitaistelun perusteet

Loading Loading...

Ajankohta 15.5.2021 - 16.5.2021
Aika 9.00 - 16.00
Kesto 2 vrk
Kertausharjoituspäivät 2
Paikkakunta
Paikkakunta Ylöjärvi
Ilmoittautumisaika 8.2.2021 10.41 - 2.5.2021 23.00


Tavoite

Kurssin jälkeen kurssilaiset tuntevat kamppailun ja itsepuolustuksen teoreettiset perusteet ja tuntevat itsepuolustuksen ja lähitaistelun perusteet käytännössä.
Tavoite on osata torjua yksittäisiä päähän kohdistuvia iskuja ja tietää kuinka vapaudutaan yleisimmistä vaarallisista otteista ja tarttumisista. Lisäksi tavoite on tuntea, kuinka tarvittaessa kyetään vahingoittamaan vastustajaa/vihollista ilman asetta tai astaloa.

Kenelle kurssi soveltuu

Kurssi soveltuu reserviläisille, jotka haluavat oppia puolustamaan itseään, suunnittelevat hakeutumista maakuntajoukkoihin tai haluavat muuten vahvistaa osaamistaan lähitaistelussa.
Lähitaistelun peruskurssin kautta on helpompi hakeutua vaativammille lähitaistelukursseille. Kurssilla opittavat asiat tukevat sovellettua reserviläisammuntaa ja muita sotilaan perustaitoja.

Esitiedot

Kurssi on fyysisesti raskas. Kurssi varustetaan, mutta mukaan kannattaa ottaa oma alusvaatekerta ja sopivat säänmukaiset jalkineet.

Sisältö

Kurssi sisältää lyhyitä teoriatietoiskuja ja fyysisiä itsepuolustus- ja kamppailuharjoituksia. Kurssi pohjautuu defendon peruskurssiin. Kurssilla opitaan kamppailuasento ja siinä liikkumista sekä harjoitellaan tasapainoa ja voimantuottoa. Opitaan torjumaan luontaisiin reaktioihin perustuvilla torjunnoilla yksittäisiä iskuja. Opitaan vaikuttamaan viholliseen tai päällekävijään yksinkertaisilla iskuilla ja potkuilla. Tämän lisäksi harjoitellaan puolustautumaan edestä suorinkäsin tapahtuvaa kuristusta, niskalenkkiä ja kyynärvarsikuristusta takaa vastaan. Lisäksi kurssilla harjoitellaan kaatumaan turvallisesti ja puolustautumaan muutamissa haastavammissa tilanteissa.

Hinta

30,00 EUR + alv 0%

Koulutuspaikka

Puolustusvoimien tutkimuslaitos
Paroistentie 20
34110 Ylöjärvi

Yhteystiedot

Kurssinjohtaja
Jarkko Savilepo
jarkko.savilepo@gmail.com

Kurssin hallinto
Sami Tyven
valmiuspäällikkö
sami.tyven@mpk.fi