Linnoitus- ja sotahistoriallinen maastomarssi 2 Länsimäestä Mustavuorelle

Loading Loading...

Ajankohta 8.6.2021
Aika 17.30 - 20.30
Kesto Noin 3 tuntia
Kertausharjoituspäivät 0
Paikkakunta
Paikkakunta Helsinki
Ilmoittautumisaika 18.2.2021 8.36 - 31.5.2021 0.00


Tavoite

Kurssilla tutustutaan Helsingin I Maailmansodan aikaisen maalinnoituksen Länsimäen ja Mustavuoren linnoitteisiin.

Kenelle kurssi soveltuu

Kurssi soveltuu kaikille paikallishistoriasta kiinnostuneille.

Esitiedot

Kokoontuminen ja lähtö:
Lähtö 8.6.2021 päivänä klo 17:30, kokoontuminen klo 17:20 Mellunmäen metroaseman itäisen uloskäynnin vieressä. Omalla autolla tulijat voivat jättää autonsa metroaseman P-paikalle, jossa on yleensä iltaisin tilaa. Kesto n 2½ - 3 tuntia. Retki päättyy Vuosaareen Niinisaarentien ja Kallvikintien risteykseen, josta voi palata bussilla 560 Mellunmäkeen tai ajaa bussilla tai kävellä vähän toista kilometriä Vuosaaren metroasemalle.
Osallistujamäärä: max 15 hlöä.

Varustus:
Sään mukainen ulkoiluasu/MPK:n kenttäasu/maastopuku ilman sotilaallisia tunnuksia, vaellus- tai varsikengät, juomapullo, sadevarustus reppuun.
-Maasto on paikoin louhikkoista ja epätasaista, joten lenkkitossuja ei suositella. Toki niilläkin pärjää

Ruokailu:
Termoskahvit lisukkeineen oman maun mukaan kunkin omasta repusta

MPK tekee tarvittavia muutoksia koulutusten aikatauluihin valtioneuvoston ja viranomaisten suositusten mukaisesti. Ajantasainen tieto tilanteesta löytyy MPK:n uutisista: www.mpk.fi/ajankohtaista. MPK:n piirit ilmoittavat osallistujille mahdollisista muutoksista sähköpostilla. Varmistathan, että sähköpostiosoite on oikein MPK-kortilla.

MPK gör nödvändiga förändringar i utbildningstidtabellerna i enlighet med rekommendationer från statsrådet och myndigheterna. Uppdaterad information om situationen (på finska) hittas i MPK:s nyheter: www.mpk.fi/ajankohtaista. MPK’s distrikt informerar deltagarna om möjliga förändringar via e-post. Kom ihåg att försäkra dig om att e-postadressen på ditt MPK-kort är rätt.

Sisältö

Tutustumme I Maailmansodan aikaisen Helsingin maalinnoituksen Länsimäen ja Mustavuoren linnoitteisiin. Reitin varrella on mm kaksi kallioon louhittua, mutta muuten keskeneräiseksi jäänyttä luolaa, louhittua keskeneräistä ja ja valmista betonoitua yhdys- ja taisteluhautaa, ase- ja muita pesäkkeitä ym. Marssimatka noin 7-8 km.

Hinta

10,00 EUR + alv 0%

Koulutuspaikka

Mellunmäen metroasema-Länsimäki-Mustavuori, Vuosaari
Jänkäpolku 2
00970 Helsinki

Yhteystiedot

Kurssin johtaja Harri Kaijansinkko
harri.kaijansinkko@elisanet.fi
050 3804566

Harry Sainio
Liikuntapäällikkö MPK Etelä-Suomi
harry.sainio@mpk.fi