VKY-simulaattorikouluttajakurssi 2

Loading Loading...

Ajankohta 13.1.2023 - 15.1.2023
Aika 16.00
Kesto 2,5
Kertausharjoituspäivät 2
Paikkakunta
Paikkakunta Suomenlinna
Ilmoittautumisaika 26.3.2022 13.39 - 18.12.2022 16.00


Tavoite

Käyttäjälinjalla kurssilaiset tuntevat VKY:n peruskäytön. Kouluttajakoulutuslinjalla kouluttajat osaavat VKY koulutuksen suunnittelun, toteutuksen ja palautteen annon.

Kenelle kurssi soveltuu

Tarkoitettu sotilaskoulutusosaston sitoutuneille tuleville VKY-kouluttajille ja muille meripuolustuspiirin kouluttajille.

Esitiedot

MPK tekee tarvittavia muutoksia koulutusten aikatauluihin valtioneuvoston ja viranomaisten suositusten mukaisesti. Ajantasainen tieto tilanteesta löytyy MPK:n uutisista: www.mpk.fi/ajankohtaista. MPK:n piirit ilmoittavat osallistujille mahdollisista muutoksista sähköpostilla. Varmistathan, että sähköpostiosoite on oikein MPK-kortilla.

Sisältö

Virtuaalikoulutusympäristön ohjelmistona toimii Virtual Battle Space 3 (VBS 3), joka on Bohemia Interactive Simulations:n kehittämä ARMA 3 -tietokonepelin ammattilaisversio.

VBS 3 on ns. "First person shooter" -tyylinen tietokonepeli/-simulaattoriohjelma, jossa käyttäjä kokee virtuaalimaailman omin silmin ja korvin laajassa sekä monipuolisessa toimintaympäristössä. Virtuaalimaailma perustuu todellisuuteen, joka on mallinnettu mahdollisimman todenmukaisine maastoineen ja fyysisine rajoitteineen. Järjestelmää käytetään luokkatiloissa kaupallisilla tietokoneilla, joilla jokainen koulutettava ohjaa omaa tehtävän mukaista taistelijaa tietokoneen ruudulla.

VBS 3:a käytetään yleisesti taktiikan ja taistelutekniikan kouluttamiseen Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen joukko-osastoissa. Ohjelmisto soveltuu jalkaväkitaistelun, tulenjohtamisen ja rakennetun alueen taistelun harjoitteluun sekä taistelunaikaisen johtamisen harjoittelun apuvälineeksi.

Simulaattorissa on mallinnettu jalkaväki, tyypillisimmät sotilasajoneuvot ja -aseet sekä ilma-alukset. Järjestelmä mahdollistaa myös todellisten harjoitusmaastojen mallintamisen ja niissä toimimisen.

Alustava aikataulu:
Pe 5.11. Kouluttajat valmistelevat kurssin
La 6.11. kello 9:00 Lautta lähtee Kauppatorilta
La 6.11. kello 09:30 ilmoittautuminen ja majoittuminen Merisotakoululla
Su 7.11. kello 16:00 harjoituksen päättäminen

Hinta

Koulutuspaikka

Merisotakoulu
Pikku-Mustasaari
00190 Suomenlinna

Yhteystiedot

Kurssinjohtaja; Ville Hietikko ville.hietikko@gmail.com, 0405262899
Koulutuspäällikkö Mika Kiuru; mika.kiuru@mpk.fi, 0503926866