Tavoite
Kurssilainen ymmärtää riistaeläimen ruhon käsittelyn vaiheet suolistuksesta ruhon paloitteluun. Aiheina on peuran suolistus, nylkeminen ja lopuksi ruhon paloittelu ja käsittely lihamestari Mikko Tiaisen johdolla.
Kenelle kurssi soveltuu
Kurssi on tarkoitettu kaikille riistan oikeaoppisesta käsittelystä kiinnostuneille. Aiempaa osaamista ei vaadita. Soveltuu erityisen hyvin täydentämään selviytymiskoulutuksia ja heille jotka haluavat parantaa jo olemassa olevaa osaamistaan.
Esitiedot
Kurssi toteutetaan yhteistyössä Metsästäjäliitto Varsinais-Suomen piirin kanssa. Kurssi alkaa kahvituksella, mutta voit saapua myös paikalle klo 17 jolloin varsinainen opetus alkaa.
Kurssia voi seurata lähietäisyydeltä tai n. 2,5 x 3 m näytöltä. Lihan paloittelussa lähietäisyydeltä pääsee katsomaan vuoroittain, riippuen osallistujien määrästä.
Otathan omat muistiinpanovälineet mukaan!
Sisältö
- aloitetaan sämpyläkahveilla klo 16.30
- 17.00 aloitetaan peuran suolistus, suolistaja näyttää ja kertoo miten suolistus tapahtuu
- 17.30 peuran nylkeminen, näytetään miten nylkeminen tapahtuu
- 18.00 aloitetaan peuran ruhon paloittelu ja käsittely, lihamestari Mikko Tiainen
- 20.00 kurssin päätös
Hinta
25,00 EUR + alv 0%
Kurssilainen on vakuutettu kurssin ajan. Hintaan kuuluu kahvitus ja koulutus.
Koulutuspaikka
Kosken Eränkävijöiden maja
Ruonantie 176
31500 KOSKI TL
Yhteystiedot
Metsästäjäliitto V-S piiri
Koulutustoimikunnan pj
Seppo Heinonen
040 582 7939
LSMPP Koulutussihteeri
Sari Mastromarino
040 7234866
Sari.mastromarino@mpk.fi