Tavoite
Kurssilainen osaa valmistaa keittoruokaa kenttäkeittimellä.
Hallitsee ruuan valmistukseen, jakoon ja säilyttämiseen liittyvät kenttähygienia- ja elintarvikehygieniavaatimukset.
Tuntee kenttäkeittimen toimintaperiaatteet ja ruuan valmistamiseen sisältyvät turvallisuusohjeet.
Kenelle kurssi soveltuu
Kurssi on ensisijaisesti kohdennettu Pohjois-Karjalan Martat ry:n jäsenistölle, mutta sille voi ilmoittautua kaikille joukkomuonituksesta kiinnostuneet 18 vuotta täyttäneet.
Esitiedot
Hygieniapassi on suositeltava, muttei välttämätön.
Kurssi toteutetaan lähes kokonaisuudessaan ulkona, mutta kurssilaisia ei erikseen varusteta, joten pukeutuminen sään vaatimalla tavalla.
Kurssilaiset on vakuutettu kurssin ajan.
Sisältö
07.00 - 08.30
Kurssin alku- ja turvallisuuspuhuttelu ja johdatus kenttäkeitinmuonitukseen
(Marttojen toimitila Koskikatu 6:n luokka)
08.45 - 12.00
Kenttäkeittimen esittely ja turvallisuusmääräykset
Keiton valmistaminen ja ruuan jakovalmiuden saavuttaminen
(Kauppatori)
12.00 - 14.00
Ruuan jakaminen
(Liittyy kansallisen varautumisen päivän tapahtumaan torilla)
14.00 - 15.00
Huoltotoimenpiteet ja loppupuhuttelu.
Hinta
Kurssi on maksuton.
Kurssilaiselta voidaan periä 30 euron maksu MPK:n kurssitoiminnan pelisääntöjen mukaisesti, mikäli kurssille hyväksytty osallistuja jättää saapumatta kurssille perumatta osallistumista tai muuten ilmoittamatta etukäteen kurssin alkuun mennessä.
Kysymys- ja ongelmatilanteissa ota yhteys kurssin hallinnosta vastaavaan henkilöön.
Kustannukset katetaan Marttojen MURU- hankkeesta
Koulutuspaikka
Joensuu
Kauppatori
Yhteystiedot
Kurssinjohtaja; Tiina Anola-Pukkila tiina.anola-pukkila@martat.fi ; 050 448 3321
MPK hallinto: Antti Teräväinen; antti.teravainen@mpk.fi; 050 476 7979