KRIHA 1 (sotilaalliset kriisinhallintatehtävät) (KURSSI TÄYNNÄ)

Loading Loading...

Ajankohta 23.2.2024 - 25.2.2024
Aika 16.00
Kesto 3
Kertausharjoituspäivät 2
Paikkakunta
Paikkakunta Oulu
Ilmoittautumisaika 6.11.2023 15.20 - 12.2.2024 23.00


Tavoite

Antaa kurssilaisille tietoa kriisinhallintatehtävien pääsyvaatimuksista, valmistautumisesta, tehtäviin hakeutumisesta, sekä laaja-alaisesti toiminnasta kriisinhallinta tehtävissä sotatoimialueella.

Koulutuksen tarkoituksena on tukea ja ohjata kriisinhallintatehtävistä kiinnostuneita, tehtäviin hakeneita ja valmiudessa olevia sekä ennen kaikkea antaa asenteelliset valmiudet kriisinhallintatehtäviin.

Lisäksi kurssilla annetaan tietoa reservin nousujohteisista koulutuspoluista, jotka voivat vaikuttaa kriha-tehtäviin.

Kouluttajat ovat kriisinhallinnan ammattilaisia.

Kenelle kurssi soveltuu

Kansainvälisistä sotilaallisista kriisinhallintatehtävistä kiinnostuneille varusmiespalveluksen suorittaneille henkilöille. Kriisinhallintatehtäviin hakeneet ja valmiussitoumuksen tehneet.

Esitiedot

Osallistujat varustetaan kurssilla. Varustuksena voi käyttää omaa tai kuitilla olevaa M05-asukokonaisuutta. Järjestäjä ei vastaa omien varusteiden mahdollisesta rikkoontumisesta.

Harjoituspäivän toiminnallisiin pistooli- ja rynnäkkökivääriammuntoihin (E1-ammunnat) on järjestäjän puolesta kuulosuojaimet sekä suojalasit. Voit käyttää myös omia suojavarusteita.

Kurssin suorittamisesta myönnetään kaksi (2) rinnasteista kertausharjoituspäivää.

Sisältö

Ohjelma erillisen suunnitelman mukaan. Ohjelma sisältää viikonloppuun tiivistettynä toiminnan keskeiset piirteet, sekä toiminnan sotatoimialueella. Koulutus on pääosin toiminnallinen.

Kurssi koostuu kurssikokonaisuudesta, joka järjestetään kahdessa osassa: Kriha 1 ja Kriha 2.

Ensimmäisellä (Kriha 1) kurssilla 23 -25.2.2024 opetellaan sotatoimialueella yleisesti tarvittavat tiedot ja taidot sekä teoriassa, että käytännössä.

Toinen (Kriha 2) 18 - 20.10.2024 järjestettävä kurssi keskittyy vartioaseman päivärutiineihin ja perustoimintoihin, jossa kurssilaiset suorittavat muun muassa partoinnit, vartioinnit, ajoneuvotarkasrtukset, asemanvahventamiset, kaappaustilanteet ja lähipuolustamisen.

Hinta

Kurssi on osallistujille maksuton. Kurssilaiset on vakuutettu MPK:n toimesta.

Mikäli kurssille hyväksytty osallistuja jättää käyttämättä kurssipaikan ilmoittamatta siitä etukäteen, perittävä maksu on 30 euroa.

Ilmoittautumisen voi perua, jos kurssin alkamiseen on vähintään 7 vuorokautta. Peruutus onnistuu omalta MPK-kortilta, koulutuskalenteri.mpk.fi. Lähempänä kurssin alkua osallistumista ei voi perua ilman pätevää syytä (esim. sairastuminen, loukkaantuminen, työeste). Tällaisista esteistä tulee ilmoittaa sähköpostitse tai puhelimitse suoraan kurssin järjestävään koulutuspaikkaan.

Koulutuspaikka

Hiukkavaaran ampumaradan paviljonki
Hiukanreitti 225
90650 Oulu

Yhteystiedot

Kurssiin liittyvät kyselyt:
Antti Myllymäki
Kurssinjohtaja
anttimyllymaki.mpk@gmail.com
p. 045 156 4250

Kyydit lentoasemalta tai matkakeskuksesta:
Sirpa Nyström
Kurssivääpeli
sirpanystrom.mpk@gmail.com
p. 044 255 8400

Kurssin hallinto:
Timo Lesonen
Valmiuspäällikkö
timo.lesonen@mpk.fi
040 6682585