Arktinen koulutus 2. jakso

Loading Loading...

Ajankohta 9.2.2024 - 11.2.2024
Aika 17.00 - 14.00
Kesto 3
Kertausharjoituspäivät 2
Paikkakunta
Paikkakunta Rovaniemi
Ilmoittautumisaika 22.11.2023 15.00 - 29.1.2024 17.00


Tavoite

Muistaa periaatteet yksilön, taistelijaparin ja ryhmän toimintakyvyn säilytyksessä arktisissa olosuhteissa. Ymmärtää kerrospukeutumisen, tulenteon, kylmävammoilta suojautumisen, nesteen ja ravinnon hankkimisen perusteet talvella, suunnistuksen perusteet ja MGRS koordinaatit sekä hiihtämisen perusteet.

Kenelle kurssi soveltuu

Arktisissa talviolosuhteissa selviytymisestä ja toiminnasta kiinnostuneille, perusterveille ja hyvän fyysisen kunnon omaaville reserviläisille.

Esitiedot

Arktinen koulutus koostuu kahdesta kurssiviikonlopusta.
1. jaksolla koulutetaan ja harjoitellaan 2. jaksolla sovellettavia asioita, eli 2. jakso on luonteeltaan fyysisempi.

Kurssille osallistujille koulutetaan ja testataan toimintaa talvisissa olosuhteissa. 2. jaksolle päästäkseen kurssilaisen täytyy läpäistä 1. jakso hyväksytysti. Edellinen Arktinen 1 kurssi on järjestetty tammikuussa 2024, mutta myös aiemmin hyväksytysti suoritettu 1 kurssi mahdollistaa osallistumisen tälle kurssille.

Kurssilaisille jaetaan tarvittava varustus, mukaan tarvitset oman puukon ja tulukset.
Varusteasiat, ml. mahdolliset mukaan otettavat omat varusteet sekä muut kurssin kannalta tarpeelliset tiedot ilmoitetaan ennen kurssia lähetettävässä kurssikirjeessä.

Saapuminen paikalle:
Ilmoittaudu Lapin aluetoimistolla 9.2.2024 viimeistään klo 17.00 mennessä. Norvatieltä on järjestetty opastus pysäköinti- ja ilmoittautumispaikalle.
Kurssilaisille lähetetään kurssi-info viikon 5/2024 kuluessa.

Sisältö

Kurssi alkaa 9.2. ilmoittautumisella klo 17.00 mennessä. Kurssi päättyy 11.2. klo 14.00.

Hinta

Maksuton.

Mikäli kurssille hyväksytty osallistuja jättää käyttämättä kurssipaikan ilmoittamatta siitä etukäteen, perittävä maksu on 30 euroa.

Ilmoittautumisen voi perua, jos kurssin alkamiseen on vähintään 7 vuorokautta. Peruutus onnistuu omalta MPK-kortilta, koulutuskalenteri.mpk.fi. Lähempänä kurssin alkua osallistumista ei voi perua ilman pätevää syytä (esim. sairastuminen, loukkaantuminen, työeste). Tällaisista esteistä tulee ilmoittaa sähköpostitse tai puhelimitse suoraan kurssin järjestävään koulutuspaikkaan.

Koulutuspaikka

Someroharju, Rovaniemi
Someroharjuntie 21
96960 Rovaniemi

Yhteystiedot

Kurssin johtaja Visa Björn, visabjorn@gmail.com
Koulutuspäällikkö Jarmo Kultanen, jarmo.kultanen@mpk.fi