TÄYNNÄ Luonnonmuonakurssi - kalan käsittely

Loading Loading...

Ajankohta 9.6.2024
Aika 12.00 - 19.00
Kesto 1 vrk
Kertausharjoituspäivät 0
Paikkakunta
Paikkakunta Mänttä-Vilppula
Ilmoittautumisaika 15.2.2024 10.42 - 2.6.2024 12.00


Tavoite

Kurssin tavoitteena on käsitellä tyypillisiä järvikaloja fileoimalla muita alan vinkkejä unohtamatta. Opetustavoite on antaa koulutus kalankäsittelyvälineistä, kalojen jalostamisesta ja vinkkejä valmistamiseen.
Kylmäketjun huomioiminen sekä tuoreen kalan tunnistamisen tuntomerkit.
Käsiteltävät lajit ovat : Kuha, ahven ja hauki sekä kirjolohi.

Kurssin jälkeen osallistuja:
Muistaa (tuntee)
- Välineet millä kaloja käsitellään
- Vinkit miten erilaisilla menetelmillä voi kaloja valmistaa ja jatkojalostaa

Ymmärtää (osaa)
- Omavalvonnan merkityksen
- Oikeanlaisen ja turvallisen kalankäsittelyn
- Kalankäsittelyvälineiden toimivuuden

Soveltaa (hallitsee)
- Omassa toiminnasaan kurssin jälkeen perustasolla kurssilainen osaa
- Kalojen fileoinnin, nylkemisen, perkaamisen, veitsien ja muiden välineiden
huollon esim. veitsien oikeanlainen teroittamisen ja apuvälineiden käytön.

Kenelle kurssi soveltuu

Kurssi on tarkoitettu kaikille kalankäsittelyn oikeaoppisesta käsittelystä kiinnostuneille. Aiempaa osaamista ei vaadita.
Soveltuu erityisen hyvin täydentämään selviytymiskoulutuksia ja heille jotka haluavat parantaa jo olemassa olevaa osaamistaan.
Kurssille otetaan maksimissaan 15 osallistujaa, jotta kaikilla on mahdollisuus seurata opetusta lähietäisyydeltä ja päästä itse käsittelemään kaloja.

Esitiedot

Mukaan kannatta varata seuraavaa: fileointiveitsi, pikki, kalankäsittelyalusta jos on. Kalankäsittelyalustoja löytyy myös kouluttajilta.
Jokainen kurssilainen varaa tuorean kirjolohen käsittelyä varten. ( pyöreänä)
Kurssinvetäjät varautuvat ahvenkalojen ja haukien hankkimiseen
Varauduthan kalankäsittelyyn sopivilla vaatteilla ja jalkineilla (tarkemmat ohjeet kurssikirjeessä ennen kurssin alkua ilmoittautuneille).
Kurssia ei varustea.
Kurssi on fyysisesti kevyt.

Sisältö

Kurssi alkaa klo 12:00 ja päättyy viimeistään klo 19:00.
Kurssi sisältää:
- Kalankäsittelyn opetuksen
- Kalankäsittely välineiden perushuollon koulutuksen.
- Vinkkejä kalojen turvalliseen valmistamiseen sekä savustukseen (paikan päällä),
- erilaiset suolaus ja säilytys menetelmät.

Hinta

20,00 EUR + alv 0%
Kurssimaksuun sisältyy opetus, koulutusmateriaali sekä mahdollisen oppimisympäristön käyttö ja vakuutusturva.

Mikäli kurssille hyväksytty osallistuja jättää käyttämättä kurssipaikan ilmoittamatta siitä etukäteen, perittävä maksu on 20 euroa.
Ilmoittautumisen voi perua, jos kurssin alkamiseen on vähintään 7 vuorokautta. Peruutus onnistuu omalta MPK-kortilta, koulutuskalenteri.mpk.fi. Lähempänä kurssin alkua osallistumista ei voi perua ilman pätevää syytä (esim. sairastuminen, loukkaantuminen, työeste). Tällaisista esteistä tulee ilmoittaa sähköpostitse tai puhelimitse suoraan kurssin järjestävään piiriin.

Koulutuspaikka

Vilppulan yhteiskoulu
Opintie 1
35700 Mänttä-Vilppula

Yhteystiedot

Kurssinjohtaja
Juha Happonen
happonen.juha@gmail.com

Kurssia hallinnoi
Valmiuspäällikkö
Sami Tyven
sami.tyven@mpk.fi