Tavoite
Kurssin tavoitteena on käsitellä tyypillisiä järvikaloja fileoimalla muita alan vinkkejä unohtamatta. Opetustavoite on antaa koulutus kalankäsittelyvälineistä, kalojen jalostamisesta ja vinkkejä valmistamiseen.
Kylmäketjun huomioiminen sekä tuoreen kalan tunnistamisen tuntomerkit.
Käsiteltävät lajit ovat : Kuha, ahven ja hauki sekä kirjolohi.
Kurssin jälkeen osallistuja:
Muistaa (tuntee)
- Välineet millä kaloja käsitellään
- Vinkit miten erilaisilla menetelmillä voi kaloja valmistaa ja jatkojalostaa
Ymmärtää (osaa)
- Omavalvonnan merkityksen
- Oikeanlaisen ja turvallisen kalankäsittelyn
- Kalankäsittelyvälineiden toimivuuden
Soveltaa (hallitsee)
- Omassa toiminnasaan kurssin jälkeen perustasolla kurssilainen osaa
- Kalojen fileoinnin, nylkemisen, perkaamisen, veitsien ja muiden välineiden
huollon esim. veitsien oikeanlainen teroittamisen ja apuvälineiden käytön.
Kenelle kurssi soveltuu
Kurssi on tarkoitettu kaikille kalankäsittelyn oikeaoppisesta käsittelystä kiinnostuneille. Aiempaa osaamista ei vaadita.
Soveltuu erityisen hyvin täydentämään selviytymiskoulutuksia ja heille jotka haluavat parantaa jo olemassa olevaa osaamistaan.
Kurssille otetaan maksimissaan 15 osallistujaa, jotta kaikilla on mahdollisuus seurata opetusta lähietäisyydeltä ja päästä itse käsittelemään kaloja.
Esitiedot
Mukaan kannatta varata seuraavaa: fileointiveitsi, pikki, kalankäsittelyalusta jos on. Kalankäsittelyalustoja löytyy myös kouluttajilta.
Jokainen kurssilainen varaa tuorean kirjolohen käsittelyä varten. ( pyöreänä)
Kurssinvetäjät varautuvat ahvenkalojen ja haukien hankkimiseen
Varauduthan kalankäsittelyyn sopivilla vaatteilla ja jalkineilla (tarkemmat ohjeet kurssikirjeessä ennen kurssin alkua ilmoittautuneille).
Kurssia ei varustea.
Kurssi on fyysisesti kevyt.
Sisältö
Kurssi alkaa klo 12:00 ja päättyy viimeistään klo 19:00.
Kurssi sisältää:
- Kalankäsittelyn opetuksen
- Kalankäsittely välineiden perushuollon koulutuksen.
- Vinkkejä kalojen turvalliseen valmistamiseen sekä savustukseen (paikan päällä),
- erilaiset suolaus ja säilytys menetelmät.
Hinta
20,00 EUR + alv 0%
Kurssimaksuun sisältyy opetus, koulutusmateriaali sekä mahdollisen oppimisympäristön käyttö ja vakuutusturva.
Mikäli kurssille hyväksytty osallistuja jättää käyttämättä kurssipaikan ilmoittamatta siitä etukäteen, perittävä maksu on 20 euroa.
Ilmoittautumisen voi perua, jos kurssin alkamiseen on vähintään 7 vuorokautta. Peruutus onnistuu omalta MPK-kortilta, koulutuskalenteri.mpk.fi. Lähempänä kurssin alkua osallistumista ei voi perua ilman pätevää syytä (esim. sairastuminen, loukkaantuminen, työeste). Tällaisista esteistä tulee ilmoittaa sähköpostitse tai puhelimitse suoraan kurssin järjestävään piiriin.
Koulutuspaikka
Vilppulan yhteiskoulu
Opintie 1
35700 Mänttä-Vilppula
Yhteystiedot
Kurssinjohtaja
Juha Happonen
happonen.juha@gmail.com
Kurssia hallinnoi
Valmiuspäällikkö
Sami Tyven
sami.tyven@mpk.fi