Perinnekivääriammunta 300 m

Loading Loading...

Ajankohta 26.7.2024
Aika 16.00 - 20.00
Kesto 0,5
Kertausharjoituspäivät 0
Paikkakunta
Paikkakunta Kajaani
Ilmoittautumisaika 12.5.2024 12.00 - 12.7.2024 12.00


Tavoite

Tavoitteena on perusampumataidon ylläpitäminen ja kehittäminen sekä edesauttaa perinteisten sotilaskivääri- ja pistoolilajien säilymistä vapaaehtoisen maanpuolustustoiminnan jokamiehen lajeina.
Kurssilainen
Ymmärtää (osaa)
- Aseen kohdistamisen
- Kilpasarjan ampumisen.

Kenelle kurssi soveltuu

Kurssi soveltuu täysi-ikäisille kivääriammunnan harrastajille. Turvallisen aseenkäsittelyn perusteet tulee hallita.

Esitiedot

Kurssilla käytetään kurssilaisten omia aseita ja patruunoita. Käytettävän aseen peruskohdistus on tarkoituksenmukaista tehdä ennen kurssia. Mahdollisen laina-aseen käyttämisestä on sovittava etukäteen kurssinjohtajan kanssa. Laina-aseita on saatavissa rajallinen määrä.
Varaa mukaasi tarvittavat juomat ja välipalat. Kurssinjohtaja lähettää kalenteriviikolla 29 tarvittavat ohjeet käytännölisiin asioihin liittyen.

Sisältö

Kurssilla ammutaan RESUL:n sääntöjen mukainen Perinnekivääri 300 m, makuu. Vaatimukset aseelle: "Mikä tahansa ennen vuotta 1945 suunniteltu pulttilukkoinen sotilaskäyttöön tarkoitettu kivääri. Aseen on oltava mallinmukainen eli siinä kunnossa kuin se on ollut palveluskäytössä." Hihnatuki on sallittu aseen omaa kantohihnaa käyttäen. Hihnan on oltava mallinmukainen ja kiinni aseessa molemmista päistään.
Ammutaan kohdistus 5+5 ls ja 2x10 ls kilpasarja, joista parempi huomioidaan lopputulokseen. Ampuma-asento maaten, hihnatuen käyttö on sallittu.

Hinta

15,00 EUR + alv 0%
Mikäli kurssille hyväksytty osallistuja jättää käyttämättä kurssipaikan ilmoittamatta siitä etukäteen, peritään kurssimaksu kokonaisuudessaan.
Ilmoittautumisen voi perua, jos kurssin alkamiseen on vähintään 7 vuorokautta. Peruutus onnistuu omalta MPK-kortilta, koulutuskalenteri.mpk.fi. Lähempänä kurssin alkua osallistumista ei voi perua ilman pätevää syytä (esim. sairastuminen, loukkaantuminen, työeste). Tällaisista esteistä tulee ilmoittaa sähköpostitse tai puhelimitse suoraan kurssin järjestävään koulutuspaikkaan.

Koulutuspaikka

Hoikanportin ampumarata
Lehtovaarantie 450
87100 Kajaani

Yhteystiedot

Kurssinjohtaja Antti Leinonen
040 526 9785
antlei74@tutka.net

Kurssin hallinto
Valmiuspäällikkö Jari Ruskela
jari.ruskela@mpk.fi