Tavoite
Kurssin jälkeen osallistuja ymmärtää riistaeläimen ruhon käsittelyn vaiheet suolistuksesta ruhon paloitteluun. Aiheina on peuran suolistus, nylkeminen ja lopuksi ruhon paloittelu ja käsittely lihamestari Mikko Tiaisen johdolla.
Kenelle kurssi soveltuu
Kurssi on tarkoitettu kaikille riistan oikeaoppisesta käsittelystä kiinnostuneille. Aiempaa osaamista ei vaadita. Soveltuu erityisen hyvin täydentämään selviytymiskoulutuksia ja heille jotka haluavat parantaa jo olemassa olevaa osaamistaan. Kurssille otetaan korkeintaan 25 osallistujaa. Paikkojen täyttyessä jonottaminen on mahdollista.
Esitiedot
Kurssi toteutetaan yhteistyössä Metsästäjäliitto Varsinais-Suomen piirin kanssa.
Kurssimaksu tulee suorittaa ennen kurssille osallistumista
Ota omat muistiinpanovälineet mukaan.
Varmista, että sähköpostiosoite on oikein MPK-kortilla. MPK:n piirit viestivät osallistujille sähköpostilla, mm. kurssille hyväksymisestä ja mahdollisista muutoksista.
Kurssilainen on vakuutettu kurssin ajan.
Sisältö
Aikataulu:
- aloitetaan sämpyläkahveilla klo 17:00
- 17.30 aloitetaan peuran suolistus, suolistaja näyttää ja kertoo miten suolistus tapahtuu
- 18.00 peuran nylkeminen, näytetään miten nylkeminen tapahtuu
- 19.00 aloitetaan peuran ruhon paloittelu ja käsittely, lihamestari Mikko Tiainen
- 21.00 kurssin päätös
Hinta
35,00 EUR + alv 0%
Kurssimaksuun sisältyy opetus, kahvi/tee sämpylä, mahdollinen koulutusmateriaali sekä mahdollisen oppimisympäristön käyttö ja vakuutusturva.
Koulutuspaikka
Kuusjoen metsästysyhdistyksen maja
Hongistontie 421
25330 Salo
Yhteystiedot
Kurssin johtajat: Metsästäjäliitto V-S piiri Koulutustoimikunnan pj Seppo Heinonen 040 582 7939 sekä
Maanpuolustuskoulutus Minna Nenonen minna.nenonen@reservilaisliitto.fi
Kurssin hallinto:
Koulutussihteeri Sari Mastromarino
040 7234866
sari.mastromarino@mpk.fi