NASTA SAVOTAR 2020: Toiminta väkivaltaisessa ääritilanteessa

Loading Loading...

Ajankohta 24.4.2020 - 26.4.2020
Aika 9.00 - 15.00
Kesto 3 vrk
Kertausharjoitus-vuorokaudet 0
Paikkakunta
Paikkakunta Vekaranjärvi
Ilmoittautumisaika 6.2.2020 13.00 - 2.3.2020 16.00


Tavoite

Koulutuksen jälkeen kurssilainen tuntee erilaisia toimintatapoja väkivaltaisessa ääritilanteessa tai kohdatessaan aggressiivisen henkilön sekä tietää miten jälkikriisi hoidetaan. Kurssilainen osaa liikkua turvallisesti kotimaassa ja ulkomailla. Kurssilainen osaa myös yksinkertaisia suojautumiskeinoja mm. irtaantumistekniikoita.

Kenelle kurssi soveltuu

Ikäraja osallistujille on 18 vuotta. Kurssi ei sovellu henkilöille, joilla on post-traumaattinen kriisi omassa elämässä.

Esitiedot

NASTA-harjoitukset ovat valtakunnallisia naisille kohdennettuja valmiusharjoituksia, jotka järjestetään vapaaehtoisten naisten voimin. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kurssikokemusta tai ennakkotietoja tai -taitoja valitun kurssin aiheesta. Harjoitukseen osallistuminen vaatii normaalia terveyttä ja kuntoa. Koulutus on luonteeltaan kaikille naisille soveltuvaa peruskoulutusta.
Harjoitukseen hyväksytyille lähetetään noin kuukautta ennen harjoitusta kirje, jossa kerrotaan tarkemmin jaettavista varusteista, aikataulusta ja ajo-ohjeesta. Maksuohjeet lähetetään osallistumismaksun suorittamista varten kurssilaiselle aikaisintaan 21 päivää ennen harjoitusta sähköpostitse tai e-kirjeenä. Osallistumisen peruuttaminen tätä ennen ei aiheuta kustannuksia.

Sisältö

Kurssilla kuullaan viranomaisen toimintaohjeet tilanteessa, jossa ollaan osana väkivaltaisen ääritapauksen kohtaavaa väkijoukkoa ja miten liikkua turvallisesti kotimaassa sekä ulkomailla. Kurssilla käydään läpi jälkikriisin hoidon perusteet sekä kuullaan miten vapaaehtoiset voivat toimia viranomaisten tukena. Lisäksi kurssilla harjoitellaan erilaisia toimintatapoja aggressiivisen henkilön/henkilöiden kohtaamiseen sekä erilaisia suojautumis- ja irtaantumiskeinoja esimerkkitapausten avulla. Koulutus sisältää myös hätäensiapua.

Hinta

75,00 EUR + alv 0%
Osallistumismaksuun kuuluu koulutus, majoitus, muonitus, vaatetus ja vakuutus.

Koulutuspaikka

Karjalan Prikaati
Varuskuntatie 230
46141 Vekaranjärvi

Yhteystiedot

Koulutuspäällikkö Pertti Pulkkinen, pertti.pulkkinen@mpk.fi, 040 8387198
Kurssinjohtaja Päivi Pekonen, puh. 040 734 9509, toiminta.savotar2020@gmail.com