PikkuNASTA Pihlajanmarja 2020: Kouluttajakoulutuksen jatkokurssi

Loading Loading...

Ajankohta 16.10.2020 - 18.10.2020
Aika 17.00 - 15.00
Kesto 3 vrk
Kertausharjoituspäivät 0
Paikkakunta
Paikkakunta Helsinki
Ilmoittautumisaika 17.8.2020 9.00 - 11.9.2020 23.59


Tavoite

Kurssin jälkeen kurssilainen kykenee toimimaan kurssinjohtajana varautumis- ja turvallisuuskoulutuksen kursseilla.

Kurssin jälkeen kurssilainen osaa:
• Kurssinjohtajan tehtävät kurssin valmisteluvaiheessa, kurssin aikana sekä kurssin jälkitoimet
• Laatia kurssin harjoitussuunnitelman, materiaalitilauksen sekä kurssin turvallisuussuunnitelman ja muut turvallisuuteen liittyvät asiakirjat
• Koulutuksen pelisäännöt.

Kenelle kurssi soveltuu

Ikäraja osallistujille on 18 vuotta.

Kurssi soveltuu henkilöille, jotka ovat suorittaneet MPK:n kouluttajataso 1:n (kouluttajakoulutus) ja ovat käytettävissä vuoden 2021 aikana Naisten Valmiusliiton tai MPK:n kursseilla kurssinjohtajatehtävissä

Esitiedot

Covid-19 tilanteesta johtuen, majoitusta ei ole mahdollista järjestää yleisissä tiloissa turvallisesti, joten yöpyminen tapahtuu kotona.

Harjoitus toteutetaan huomioiden valtakunnallinen covid-19 viruspande-miatilanne. Harjoituksen kurssit toteutetaan soveltaen lähi- ja/tai etäopetuksena. Tarkempi kurssiohjelma julkaistaan ilmoittautumisen yhteydessä MPK:n kurssikalenterissa.

PikkuNASTA-harjoitukset ovat valtakunnallisia naisille kohdennettuja valmius-harjoituksia, jotka järjestetään vapaaehtoisten naisten voimin. Osallistuminen peruskursseille ei edellytä aikaisempaa kurssikokemusta tai ennakkotietoja tai -taitoja valitun kurssin aiheesta. Sen sijaan kurssinjohtajakoulutus on jatkotason koulutusta ja vaatii aikaisempaa kokemusta NVL:n tai MPK:n kursseilta. Harjoi-tukseen osallistuminen vaatii normaalia terveyttä ja kuntoa.
Harjoitukseen hyväksytyille lähetetään noin kuukautta ennen harjoitusta kirje, jossa kerrotaan tarkemmin jaettavista varusteista, aikataulusta ja ajo-ohjeesta. Maksuohjeet lähetetään osallistumismaksun suorittamista varten kurssilaiselle aikaisintaan 21 päivää ennen harjoitusta sähköpostitse tai e-kirjeenä. Osallistumisen peruuttaminen tätä ennen ei aiheuta kustannuksia.

Sisältö

Kurssi sisältää käytännön harjoitteita kurssinjohtajana toimimisesta, kurssin suunnittelusta ja valmistelusta sekä päätöstoimista. Kurssilla tehdään erilaisia harjoitteita ja ryhmätöitä, sekä hiotaan esiintymis- ja johtamistaitoja. Kurssi on erityisesti niille, joilla on suunniteltu tehtävä vuoden 2021 kursseilla tai harjoituksissa.

Ennen kurssia kurssilaisen tulee lukea PV-moodlessa MPK Kurssinjohtajan kä-sikirja ja suorittaa sen jälkeen kurssinjohtajan käsikirjan tentit 1 ja 2. Kurssille hyväksytyt saavat tästä tarkemmat ohjeet.

Hinta

40,00 EUR + alv 0%

Koulutuspaikka

Helsingin Pelastusliitto ry
Lääkärinkatu 3
00250 Helsinki

Yhteystiedot

Kurssinjohtaja Tiia Impivaara, puh. 0440510939,
sp. kouluttajakoulutus.pihlaja@gmail.com

Kurssin varajohtaja Lea Laukkanen puh. 0415015270

MPK: markus.hayhtio@mpk.fi