NASTA VINKA Pohjoinen turva (kutsukurssi)

Loading Loading...

Ajankohta 26.11.2020 - 29.11.2020
Aika 18.00 - 15.00
Kesto 3 vrk
Kertausharjoitus-vuorokaudet 0
Paikkakunta
Paikkakunta Tikkakoski
Ilmoittautumisaika 28.8.2020 9.00 - 16.9.2020 15.00


Tavoite

Koulutuksen jälkeen kurssilainen tuntee suomalaisen kokonaisturvallisuusmallin sekä viranomaisten ja vapaaehtoisten vastuut ja roolit kokonaisturvallisuuden kentässä. Tavoitteena on Itämeren maiden vapaaehtoisorganisaatioiden koulutusyhteistyön tiivistäminen siten, että kurssi kiertää jatkossa eri maissa. Kurssin aikana esitellään parhaita käytäntöjä ja malleja, miten sekä viranomaiset että järjestöt toimivat varautumis- ja turvallisuusasioissa yhdessä.

Kenelle kurssi soveltuu

Kurssi on kutsukurssi, joka on kohdennettu Naisten Valmiusliiton jäsenjärjestöjen nimeämille edustajille sekä Itämeren maiden kokonaisturvallisuusjärjestöistä kutsutuille osallistujille. Kurssille on kohdennetut kiintiöt maittain ja järjestöittäin. Kurssin kielenä on englanti.

Esitiedot

NASTA-harjoitukset ovat valtakunnallisia naisille kohdennettuja valmiusharjoituksia, jotka järjestetään vapaaehtoisten naisten voimin. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kurssikokemusta tai ennakkotietoja tai -taitoja valitun kurssin aiheesta. Harjoitukseen osallistuminen vaatii normaalia terveyttä ja kuntoa. Koulutus on luonteeltaan kaikille naisille soveltuvaa peruskoulutusta.
Harjoitukseen hyväksytyille lähetetään noin kuukautta ennen harjoitusta kirje, jossa kerrotaan tarkemmin jaettavista varusteista, aikataulusta ja ajo-ohjeesta. Maksuohjeet lähetetään osallistumismaksun suorittamista varten kurssilaiselle aikaisintaan 21 päivää ennen harjoitusta sähköpostitse tai e-kirjeenä. Osallistumisen peruuttaminen tätä ennen ei aiheuta kustannuksia.

Sisältö

Kurssi sisältää asiantuntijaluentoja ja toiminnallisia turvallisuustehtäviä aiheinaan muun muassa viranomaisten vastuut ja roolit Suomessa, varautuminen, kyberturvallisuus, ensiapu, alkusammutus ja maastotaidot. Kurssin tarkempi ohjelma lähetetään osallistujille ennen harjoitusta.

Hinta

Koulutuspaikka

Ilmasotakoulu
Viestitie 9, josta opastus
41160 Tikkakoski

Yhteystiedot

Kurssinjohtaja Veera Vanhanen, puh. 044 700 2811, veera.vanhanen@iki.fi
Kurssin varajohtaja Helena Velin, puh. 040 527 1579, helena.velin@maajakotitalousnaiset.fi
Koulutuspäällikkö Ahti Piikki, 0299 290901, ahti.piikki@mpk.fi