NASTA VINKA 2020 Viestikurssi

Loading Loading...

Ajankohta 27.11.2020 - 29.11.2020
Aika 9.00 - 16.00
Kesto
Kertausharjoituspäivät 0
Paikkakunta
Paikkakunta Tikkakoski
Ilmoittautumisaika 28.8.2020 9.00 - 16.9.2020 15.00


Tavoite

Kurssilainen on kurssin jälkeen motivoitunut radiopuhelimen käyttäjä. Kurssilainen hallitsee Virve -verkon peruskäytön ja osaa siinä käytettävän yksinkertaisen ja selkeän viestinnän. Kurssilainen tuntee turvallisuussuunnitelmien ja radioverkon käytön ohjeistuksen merkityksen. Kurssilainen tietää keskeisimmät viranomaisten ja vapaaehtoisten käyttämät viestivälineet ja toimintatavat.

Kenelle kurssi soveltuu

Soveltuu kaikille, jotka työssään tai harrastuksissaan satunnaisesti tulevat käyttämään Virve-laitteita ja varautuvat tehtävässään yhteydenpitoon viranomaisten kanssa. Ikäraja osallistujille on 16 vuotta, alle 18-vuotiailla tulee olla vanhempien lupa.

Esitiedot

NASTA-harjoitukset ovat valtakunnallisia naisille kohdennettuja valmiusharjoituksia, jotka järjestetään vapaaehtoisten naisten voimin. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kurssikokemusta tai ennakkotietoja tai -taitoja valitun kurssin aiheesta. Harjoitukseen osallistuminen vaatii normaalia terveyttä ja kuntoa. Koulutus on luonteeltaan kaikille naisille soveltuvaa peruskoulutusta.
Harjoitukseen hyväksytyille lähetetään noin kuukautta ennen harjoitusta kirje, jossa kerrotaan tarkemmin jaettavista varusteista, aikataulusta ja ajo-ohjeesta. Maksuohjeet lähetetään osallistumismaksun suorittamista varten kurssilaiselle aikaisintaan 21 päivää ennen harjoitusta sähköpostitse tai e-kirjeenä. Osallistumisen peruuttaminen tätä ennen ei aiheuta kustannuksia.

Sisältö

Kurssilla perehdytään Virve-laitteiden tekniikkaan, kutsu- ja kanavalistoihin ja radioverkoissa käytettävään puhetapaan. Harjoituksessa harjoittelemme Virve-laitteiden peruskäyttöä ”laivan upotuspelillä” sekä teemme käytännön harjoituksen yhdistettynä pienimuotoiseen Tilannekeskustoimintaan. Kurssilla perehdytään tapahtumajärjestäjän turvallisuussuunnitelman teon sekä radioverkon käytön ohjeistuksen merkitykseen. Ymmärretään suunnitelmien hyödyntäminen keskinäisessä viestinnässä sekä yllättävän tapahtuman tai onnettomuuden sattuessa viranomaisten kanssa. 
Kuulemme viranomaisten käyttämistä viestintävälineistä sekä miten toimitaan tilanteissa, joissa verkot eivät toimi. Käsittelemme myös matkapuhelintemme käyttöä tiedon välityskanavana.
Liikumme harjoituksessa yhdessä, joten opettelemme liikkumaan myös osana isompaa ryhmää.

Hinta

75,00 EUR + alv 0%
Osallistumismaksu sisältää majoituksen, muonituksen, suojavaatetuksen, vakuutuksen kurssipaikalla sekä koulutuksen.

Koulutuspaikka

Ilmasotakoulu
Viestitie 9, josta opastus
41160 Tikkakoski

Yhteystiedot

Kurssinjohtaja Eila Keinonen, puh. 050 558 3957, eila.keinonen@qrmedia.fi
Kurssin varajohtaja Emma Kautto, puh 040 869 7817, s.p. emma.kautto@hotmail.com
Koulutuspäällikkö Ahti Piikki, puh 0299 290901, ahti.piikki@mpk.fi