NASTA VINKA 2020 Lentopelastajan perehdytyskurssi naisille

Loading Loading...

Ajankohta 27.11.2020 - 29.11.2020
Aika 9.00 - 16.00
Kesto 3 vrk
Kertausharjoituspäivät 0
Paikkakunta
Paikkakunta Tikkakoski
Ilmoittautumisaika 27.8.2020 13.00 - 16.9.2020 15.00


Tavoite

Kurssilainen tuntee Suomen lentopelastustoiminnan toimijat ja tehtävät, sekä ilmailun säädöksiin liittyvät keskeiset asiat, jotka vaikuttavat koulutettaviin laitteisiin ja lentopelastustoimintaan. Lisäksi kurssilainen tietää lentopelastajalta vaadittavat tiedot ja taidot sekä lentoturvallisuuden perusteet.

Kenelle kurssi soveltuu

KURSSI ON TÄYNNÄ EIKÄ LISÄILMOITTAUTUMISIA ENÄÄ OTETA.
Vastaava kurssi on tarjolla ensi keväänä ainakin Luonetjärvellä.

Soveltuu erityisesti lentopelastustoiminnasta kiinnostuneille. Ikäraja tälle kurssille on 18 vuotta.

Esitiedot

NASTA-harjoitukset ovat valtakunnallisia naisille kohdennettuja valmiusharjoituksia, jotka järjestetään vapaaehtoisten naisten voimin. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kurssikokemusta tai ennakkotietoja tai -taitoja valitun kurssin aiheesta. Harjoitukseen osallistuminen vaatii normaalia terveyttä ja kuntoa. Koulutus on luonteeltaan kaikille naisille soveltuvaa peruskoulutusta.
Harjoitukseen hyväksytyille lähetetään noin kuukautta ennen harjoitusta kirje, jossa kerrotaan tarkemmin jaettavista varusteista, aikataulusta ja ajo-ohjeesta. Maksuohjeet lähetetään osallistumismaksun suorittamista varten kurssilaiselle aikaisintaan 21 päivää ennen harjoitusta sähköpostitse tai e-kirjeenä. Osallistumisen peruuttaminen tätä ennen ei aiheuta kustannuksia.

Sisältö

Kurssilla perehdytään erilaisiin mahdollisuuksiin käyttää ilmailuun liittyvää tekniikkaa hyödyksi vapaaehtoistyössä poliisin ja pelastustoimen tukena esimerkiksi etsintätehtävissä tai maastopalojen sammuttamiseen liittyen. Kurssilla on mahdollisuus saada myös ajankohtaista tietoa eri viranomaisten rooleista lentoturvallisuuden ylläpidossa sekä lentopelastusseuran toiminnasta. Lentopelastuksen toimintaa kurssilla on mahdollista tarkastella lentokoneen (LEKO), dronen (RPAS) ja/tai moottoroidun liitiminen (MOVA) näkökulmasta. Kurssilaiset on tarkoitus jakaa kolmeen pienempään ryhmään, jonka vuoksi haun yhteydessä kysytään kiinnostusta eri osa-alueisiin. Kurssi on Nasta-harjoituksen yksi pilottikurssi, joten tarkempi kurssin sisältö hioutuu vielä käytännön järjestelyjen myötä.

Hinta

75,00 EUR + alv 0%
Osallistumismaksu sisältää majoituksen, muonituksen, suojavaatetuksen, vakuutuksen kurssipaikalla sekä koulutuksen.

Koulutuspaikka

Ilmasotakoulu
Viestitie 9, josta opastus
41160 Tikkakoski

Yhteystiedot

Kurssinjohtaja Pirkko Koskela, puh. 045 2714271, pirkko.koskela@suomi24.fi
Kurssin varajohtaja Sirkku Laurila, puh. 050 68186, laurilan.sirkku@gmail.com
Koulutuspäällikkö Ahti Piikki, puh 0299 290901, ahti.piikki@mpk.fi