Tavoite
Tuntee
- joukkomuonituksen perusteet ja talouspaikan järjestelyt
- maastomuonituksen järjestelyt.
Osaa
- käyttää maastomuonituskalustoa laaja-alaisesti
- valmistaa ja jakaa ruoan maastomuonnituskalustolla.
Tuntee
- elintarvike- ja elintarvikehygieniamääräykset.
Kenelle kurssi soveltuu
Kaikille yli 18 -vuotiaille Suomen kansalaisille, jotka ovat kiinnostuneet kenttämuonitustoiminnasta ja mahdollisesti oman harrastuksensa puitteissa mm. valmistavat ruokaa suuremmalle joukolle tai ovat kiinnostuneita poikkeusolojen muonitustoiminnasta.
Esitiedot
Kurssi on sotilaallisia valmiuksia palvelevaa koulutusta.
Kurssin perustaa Lahden koulutuspaikka. Kurssille otetaan myös muiden koulutuspaikkojen toimijoita ja muita kenttämuonituksesta kiinnostuneita henkilöitä.
Opetuksessa ja ruuanvalmistuksessa käytetään puolustusvoimien kenttämuonituskalustoa. Toiminta tapahtuu ns. "kuusenjuurella".
Sisältö
Muonituskurssilla käydään läpi maasto-olosuhteissa tapahtuvan ruuanvalmistuksen erityispiirteitä mm. kenttähygieniaan, sääolosuhteisiin, paikanvalintaan jne. liittyviä asioita.
- Tulemme valmistamaan Hämeen Ilveksen eri kursseille kenttämuonan ( lauantai aamupala. lounas, päivällinen ja iltapala. Sunnuntai aamupala. Myöskin erityisruoka valmistetaan keittimiltä ).
- Kalustona ovat kenttäkeitin m13 (iso keitin), Teuva 75 ja Teuva 30.
- Kalustonhuoltoa käymme lävitse myös.
Tervetuloa kurssille ja toimimaan hyvässä porukassa.
Hinta
Koulutuspaikka
Panssariprikaati
Parolannummentie 298
13700 Parolannummi
Yhteystiedot
Kurssinjohtaja
Timo Vento
0405475420
timo.vento@mpk.fi
Kurssin varajohtaja
Klaus Rantalainen
040 8668402
mika.rantalainen@movere.fi
Maire Kärkäs
041 447 0590
maire.karkas@phnet.fi
Koulutuspäällikkö
Sauli Mäentausta
040 8487007
sauli.maentausta@mpk.fi