PikkuNASTA Huovitar 2021: Etsintä

Loading Loading...

Ajankohta 26.3.2021 - 28.3.2021
Aika 18.00 - 15.00
Kesto 2,0 vrk
Kertausharjoituspäivät 0
Paikkakunta
Paikkakunta Säkylä
Ilmoittautumisaika 4.1.2021 9.00 - 19.2.2021 23.59


Tavoite

Koulutuksen jälkeen kurssilainen ymmärtää Vapepan toiminnan perusperiaatteet ja osaa toimia etsintätehtävässä osana etsintäryhmää. Kurssin jälkeen on mahdollisuus päästä mukaan Vapepan hälytysryhmään, jonka poliisi voi hälyttää avukseen kadonneen etsinnässä.

Kenelle kurssi soveltuu

Soveltuu kaikille 18- vuotta täyttäneille perusterveille ja normaalin kunnon omaaville. Kurssi soveltuu erityisesti henkilöille, jotka haluavat auttaa ihmisiä ja pitävät luonnossa liikkumisesta

Esitiedot

PikkuNASTA-harjoitukset ovat valtakunnallisia naisille kohdennettuja valmiusharjoituksia, jotka järjestetään vapaaehtoisten naisten voimin. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kurssikokemusta tai ennakkotietoja tai -taitoja valitun kurssin aiheesta. Harjoitukseen osallistuminen vaatii normaalia terveyttä ja kuntoa. Koulutus on pääosin luonteeltaan kaikille naisille soveltuvaa koulutusta.
Harjoitus toteutetaan huomioiden valtakunnallinen covid-19 viruspandemiatilanne.
Harjoitukseen hyväksytyille lähetetään noin kuukautta ennen harjoitusta kirje, jossa kerrotaan tarkemmin jaettavista varusteista, aikataulusta ja ajo-ohjeesta. Maksuohjeet lähetetään osallistumismaksun suorittamista varten kurssilaiselle aikaisintaan 21 päivää ennen harjoitusta sähköpostitse tai e-kirjeenä. Osallistumisen peruuttaminen tätä ennen ei aiheuta kustannuksia.

Sisältö

Kurssi antaa tietoa siitä, miten viranomaiset toimivat yhteistyössä järjestöjen kanssa etsintätilanteissa sekä lisää osallistujien tietoja eri maastoetsintämenetelmistä ja yleisimmistä ensiaputilanteista maastossa. Kurssilla kerrataan myös kartan ja kompassin käyttöä osana etsintää. Viikonlopun aikana suoritetaan sekä Vapepan perus- ja etsintäkurssi. Kurssiin sisältyy myös etsintäharjoitus, jolloin liikutaan ulkona. Lisäksi kurssilaiset pääsevät tutustumaan pelastuskoiran käyttöön etsinnässä.

Hinta

60,00 EUR + alv 0%
Osallistumismaksuun sisältyy muonitus, majoitus, suojavaatetus, vakuutus kurssipaikalla ja koulutus

Koulutuspaikka

Porin Prikaati
Porilaistie 1
27800 Säkylä

Yhteystiedot

Kurssinjohtaja Helka Reiman
p. 050 309 1467,
helka.reiman@gmail.com

Kurssin varajohtaja
Soili-Maria Seppälä,
p. 045 111 2137,
soilimaria.s@gmail.com

Valmiuspäällikkö Minna Nenonen
p. 050 374 4399,
minna.nenonen@mpk.fi