Kotiseutuharjoitus: Hätämajoitus

Loading Loading...

Ajankohta 3.9.2022 - 4.9.2022
Aika 9.00 - 16.00
Kesto 2 vrk
Kertausharjoituspäivät 0
Paikkakunta
Paikkakunta Savonlinna
Ilmoittautumisaika 18.5.2022 9.00 - 31.7.2022 23.00


Tavoite

Koulutuksen jälkeen kurssilainen ymmärtää hätämajoituksen perustamiseen liittyvät toimet ja viranomaisten roolin sekä osaa toimia osana vapaaehtoisten auttamisjoukkoa.

Kurssin toteutuksesta vastaa Naisten Valmiusliitto ry Etelä-Savon alueneuvottelukunta.

Kenelle kurssi soveltuu

Sopii kaikille yli 16-vuotiaille. Alle 18-vuotiaalla osallistujalla tulee olla huoltajan suostumus osallistumiseen.

Esitiedot

Kotiseutuharjoituksissa yksittäiset kansalaiset, eri vapaaehtoistoimijat, kohdennettuun tehtävään koulutetut yksiköt sekä hälytysryhmät voivat tulla kouluttautumaan ja harjoittelemaan yhteistoimintaa muiden toimijoiden kanssa.

Kurssin ilmoittautumispaikka on Kellarpellon koulu Savonlinnassa. Kurssipaikan osoite on Kellartie 63, 57710 Savonlinna.

Varaa mukaan oma säänmukainen vaatetus, jolla selviät ulkona tapahtuvissa koulutuksissa. Ota myös mukaasi kurssille kuvallinen henkilöllisyystodistus, henkilökohtaiset hygieniavarusteet ja mahdolliset lääkkeesi.

Majoittuminen on sisätiloissa oleva tilapäismajoitus. Kurssilaisille jaetaan makuupussit ja telttapatjat. Kurssilla on mahdollisuus myös majoittua kotona.

Harjoitukseen hyväksytyille lähetetään 2 viikkoa ennen kurssia kurssikirje, jossa kerrotaan tarkemmin mm. kurssin aikataulusta ja ajo-ohjeesta.

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) tapaturmavakuutus on voimassa harjoituksen ajan harjoitusalueella. Matkat jokainen tekee omalla vastuullaan. Ilmoita HETI kurssinjohtajalle tai MPK:n henkilökuntaan kuuluvalle kurssilla sattuneesta tapaturmasta.

Mahdollinen koronan vaikutus: MPK tekee tarvittavia muutoksia koulutusten aikatauluihin valtioneuvoston ja viranomaisten suositusten mukaisesti. Ajantasainen tieto tilanteesta löytyy MPK:n uutisista: www.mpk.fi/ajankohtaista. MPK:n piirit ilmoittavat osallistujille mahdollisista muutoksista sähköpostilla. Varmistathan, että sähköpostiosoite on oikein MPK-kortilla.

Sisältö

Kurssilla harjoitellaan evakuointitilanteeseen liittyvän hätämajoituksen perustamista (säältä suojaan) isolle ihmisjoukolle.
Kurssilla opitaan turvallisuusasioita, jotka liittyvät tilojen käyttöönottoon majoitusta varten ja evakuoitaviin ihmisiin. Kurssi antaa valmiuksia lähteä mukaan vapaaehtoisauttajaksi evakuointitilanteessa.

Hinta

30,00 EUR + alv 0%
Kurssimaksuun sisältyvät, muonitus, majoitus, opetus, koulutusmateriaali sekä mahdollisen oppimisympäris-tön käyttö ja vakuutusturva.

Koulutuspaikka

Kellarpellon koulu, Savonlinna
Kellartie 63
57710 Savonlinna

Yhteystiedot

Valmiuspäällikkö Pertti Pulkkinen 040 8387198, pertti.pulkkinen@mpk.fi
Kurssinjohtaja: Niina Kaukonen, 044 7944 003, niina.kaukonen@essote.fi
Kurssin varajohtaja Sirkka Manninen mansir06(at)gmail.com
puh 050 3453257