Kotiseutuharjoitus: Ensiapu

Loading Loading...

Ajankohta 3.9.2022 - 4.9.2022
Aika 9.00 - 16.00
Kesto 2 vrk
Kertausharjoituspäivät 0
Paikkakunta
Paikkakunta Savonlinna
Ilmoittautumisaika 18.5.2022 9.00 - 31.7.2022 23.00


Tavoite

Kurssin jälkeen kurssilainen osaa toteuttaa hätäensiapua erilaisissa häiriötilanteissa myös tilapäisvälinein ja maastossa. Kurssi kehittää osallistujien perusensiaputaitoja ja kykyä soveltaa ensiaputaitoja yllättävissä tilanteissa.

Kurssin toteutuksesta vastaa Naisten Valmiusliitto ry Etelä-Savon alueneuvottelukunta.

Kenelle kurssi soveltuu

Sopii kaikille yli 16-vuotiaille. Alle 18-vuotiaalla osallistujalla tulee olla huoltajan suostumus osallistumiseen.

Esitiedot

Kotiseutuharjoituksissa yksittäiset kansalaiset, eri vapaaehtoistoimijat, kohdennettuun tehtävään koulutetut yksiköt sekä hälytysryhmät voivat tulla kouluttautumaan ja harjoittelemaan yhteistoimintaa muiden toimijoiden kanssa.

Kurssin ilmoittautumispaikka on Kellarpellon koulu Savonlinnassa. Kurssipaikan osoite on Kellartie 63, 57710 Savonlinna.

Varaa mukaan oma säänmukainen vaatetus, jolla selviät ulkona tapahtuvissa koulutuksissa. Ota myös mukaasi kurssille kuvallinen henkilöllisyystodistus, henkilökohtaiset hygieniavarusteet ja mahdolliset lääkkeesi.

Majoittuminen on sisätiloissa oleva tilapäismajoitus. Kurssilaisille jaetaan makuupussit ja telttapatjat. Kurssilla on mahdollisuus myös majoittua kotona.

Harjoitukseen hyväksytyille lähetetään 2 viikkoa ennen kurssia kurssikirje, jossa kerrotaan tarkemmin mm. aikataulusta ja ajo-ohjeesta.

Maksuohjeet lähetetään osallistumismaksun suorittamista varten kurssilaiselle aikaisintaan 21 päivää ennen harjoitusta sähköpostitse tai e-kirjeenä. Osallistumisen peruuttaminen tätä ennen ei aiheuta kustannuksia.

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) tapaturmavakuutus on voimassa harjoituksen ajan harjoitusalueella. Matkat jokainen tekee omalla vastuullaan. Ilmoita HETI kurssinjohtajalle tai MPK:n henkilökuntaan kuuluvalle kurssilla sattuneesta tapaturmasta.

Mahdollinen koronan vaikutus: MPK tekee tarvittavia muutoksia koulutusten aikatauluihin valtioneuvoston ja viranomaisten suositusten mukaisesti. Ajantasainen tieto tilanteesta löytyy MPK:n uutisista: www.mpk.fi/ajankohtaista. MPK:n piirit ilmoittavat osallistujille mahdollisista muutoksista sähköpostilla. Varmistathan, että sähköpostiosoite on oikein MPK-kortilla.

Sisältö

Kurssilla harjoitellaan hätäensiapua ja toimintaa monipotilastilanteissa sekä ryhmätoimintaa. Kurssin sisältöihin kuuluu myös potilaskirjanpito, toimipaikan perustaminen, logistiikka ja viestintä. Kurssi sisältää paljon toiminnallisia harjoituksia. Osa harjoitteista tehdään maastossa.

Hinta

30,00 EUR + alv 0%
Kurssimaksuun sisältyvät, muonitus, majoitus, opetus, koulutusmateriaali sekä mahdollisen oppimisympäris-tön käyttö ja vakuutusturva.

Koulutuspaikka

Kellarpellon koulu, Savonlinna
Kellartie 63
57710 Savonlinna

Yhteystiedot

Valmiuspäällikkö Pertti Pulkkinen 040 8387198, pertti.pulkkinen@mpk.fi
Kurssinjohtaja: Riikka Honkanen, 040 588 5999, riikka.honkanen@wippies.fi
Kurssin varajohtaja Riikka Hämäläinen, puh. 050 463 7334, riikkahamalainen1@gmail.com