Taktiikan kieli 2022

Loading Loading...

Ajankohta 14.1.2022 - 22.12.2022
Aika 9.00 - 22.00
Kesto 5
Kertausharjoituspäivät 1
Paikkakunta
Paikkakunta Verkkotuettu itseopiskelu, PVMoodle
Ilmoittautumisaika 14.1.2022 16.00 - 30.11.2022 16.00


Tavoite

Tervetuloa oppimaan sotilaallisessa toiminnassa käytetyn taktiikan kielen perusteet!
Sotilasjohtaja suunnittelee toimintaansa ja tekee päätöksiään niin kutsutun tilannekuvan perusteella. Tilannekuvaa pidetään jatkuvasti yllä sekä ihmisten että erilaisten sensorien tuottamalla tiedolla.
Tilannekuvan on oltava mahdollisimman tarkka ja ajanmukainen. Siksi kaikkien tiedon tuottajien etulinjasta päämajaan asti on osattava yhteinen tapa kuvata tilannetta ja suunnitelmia.
Tällä kurssilla opit lukemaan ja piirtämään niitä merkkejä ja kuvioita, joilla sotilaallista toimintaa kuvataan kartoissa ja tietojärjestelmissä. Opit myös käskyissä ja kuvauksissa käytettyjä ilmaisuja, sanastoa ja lyhenteitä sekä suomeksi että englanniksi.

Kenelle kurssi soveltuu

Kielen harjoittelu vaatii paljon esimerkkejä ja toistoja sekä "kielioppisääntöjen" oppimista. Sisällön rakenteistaminen, digitaalinen oppimisympäristö, lyhyet videot, lukuisat vuorovaikutteiset tehtävät sekä pelillistäminen muodostavat kurssin pedagogisen kehikon. Sen puitteissa laaja reservimme, aktiiviset vapaaehtoiset sekä Puolustusvoimien henkilökunta voivat oppia yhteisen taktisen kielitaidon, "sotilasesperanton" entistä tehokkaammin ja tasalaatuisemmin.

Esitiedot

Mikäli haluat hyväksytystä kurssista itsellesi rinnasteisen kertausharjoituspäivän, ilmoittauduthan tämän kautta. Mikäli et, niin voit suorittaa kurssin suoraan PVMoodlessa.
Kurssi on maksuton.

Sisältö

” Sotilaallisen toiminnassa käytetään omaa vakioitua ja täsmällistä kieltä. Tämä kieli koostuu laajasta merkistöstä, toimintaa ja alueita esittävistä kuvioista sekä määrätystä sanastosta ja ilmaisuista. Oikean tilannekuvan ylläpitäminen ja toiminnan onnistuminen edellyttää, että kaikki osaavat käyttää tätä

Hinta

Kurssi on ilmainen.

Koulutuspaikka

PVMoodle Verkkotuettu itseopiskelu, PVMoodle

Yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Olli Parkkinen
olli.parkkinen@mpk.fi

PVMoodle