Valtakunnallinen paraati 4.6. Maanpuolustusnaisten marssiosasto

Loading Loading...

Ajankohta 4.6.2022
Aika 9.00 - 16.00
Kesto 1 päivä
Kertausharjoituspäivät 0
Paikkakunta
Paikkakunta
Ilmoittautumisaika 19.4.2022 12.49 - 19.5.2022 23.59


Tavoite

Osaa toimia valtakunnallisessa paraatissa osana paraatijoukkoja.

Kenelle kurssi soveltuu

Kaikille yli 18-vuotiaille maanpuolustusnaisille.
Marssiosastoon kootaan ensisijaisesti lähialueiden MNL piireistä ja yhdistyksistä.

Esitiedot

Paraatiin osallistuminen edellyttää normaalia peruskuntoa ja kykyä kävellä tahdissa marssiosaston mukana sovittua reittiä pitkin. Aikaisempaa kokemusta ei vaadita, sillä ennen paraatia osallistujat pääsevät harjoittelemaan toimintaa paraatiosastona.

Paraatiin pukeudutaan mustaan pitkähihaiseen jakkuun, mustiin housuihin ja valkoiseen paitaan. Asun kanssa käytetään mustia sukkia, mustia kenkiä ja mustia käsineitä. Kengiksi tulee valita sellaiset, joilla on hyvä kävellä asfaltoidulla reitillä. MNL jakaa jokaiselle osallistujalle liiton huivin.

Sisältö

Kurssi koostuu 4.6. Puolustusvoimain lippujuhlan valtakunnalliseen paraatiin osallistumista Maanpuolustusnaisten osastona ja sitä edeltävästä marssiharjoittelusta.

Paraatijoukkojen virallinen harjoitus on 3.6. Santahaminassa. Yhteisharjoitukseen on velvoitettuja osallistumaan marssiosaston vastuuhenkilöt: johtaja, lipunkantaja ja airuet, muille tilaisuus on vapaaehtoinen. Paraatiin osallistuville järjestetään virallisen harjoituksen lisäksi vapaaehtoisia harjoittelumahdollisuuksia iltaisin ja/tai viikonloppuisin.

Paraatipäivän ohjelmasta, muista huomioitavista yksityiskohdista ja harjoittelumahdollisuuksista lähetetään ilmoittautuneille erillinen tiedote.

Hinta

Kurssi on maksuton

Koulutuspaikka

Helsinki

Yhteystiedot

Kurssinjohtaja Sirpa Rantamäki: sirpa.rantamaki8@gmail.com tai 050 521 7711
Kurssin varajohtaja Elsi Tuominen: elsi.tuominen@iki.fi tai 040 718 5907
MPK Birgitta Mitro: birgitta.mitro@mpk.fi tai 040 552 669