Radioamatööriksi - Teams verkkokurssi IV

Loading Loading...

Ajankohta 21.9.2022 - 16.11.2022
Aika 18.00 - 21.00
Kesto 4 vrk
Kertausharjoituspäivät 3
Paikkakunta
Paikkakunta TEAMS- etäopetus
Ilmoittautumisaika 22.6.2022 15.28 - 11.9.2022 23.00


Tavoite

Kurssin tavoitteena on valmentaa osallistujaa niin, että hänellä on tarvittava tietous suorittaa hyväksytysti Liikenne- ja viestintäviraston radioamatöörin perusluokan tutkinto. Tutkinto oikeuttaa käyttämään omaa radioamatöörilähetintä ja -asemaa sekä rakentamaan itselleen sähköverkkoon liitettäviä laitteita.
Toiminta ei perustu sisällön tuottamiseen tai juontamiseen radiokuuntelijoille, vaan yhteydenpitoon alan harrastajien kesken. Radioamatööriltä ei vaadita teknistä taustaa, saatikka kiinnostusta elektroniikkaa tai tietoliikennettä kohtaan, mutta siitä ei ole haittaa vaan päinvastoin. Rakentelu on ihan oma osa-alueensa harrastuksessa ja monet rakentavatkin itse laitteita ja antenneita.

Kenelle kurssi soveltuu

Koulutukseen voivat ilmoittautua kaikki radioamatööritoiminnasta tai radioviestinnästä ja kiinnostuneet jotka ovat täyttäneet 18 vuotta. Ennakkotietoutta ei tarvitse olla, mutta tutkinnon onnistunut läpäiseminen vaatii etäkurssin lisäksi myös itseopiskelua ja tutustumista aiheeseen. Tähän kaikkeen kouluttajatiimi antaa tulitukea.

Radioamatööritutkinnon suorittamisessa Suomessa jo hyväksytyillä tutkintomoduuleilla ei ole vanhenemisaikaa, joten ne voi suorittaa joko yksi kerrallaan tai kaikki samassa tutkintotilaisuudessa
Radioamatöörit varmistavat työllään ihmisten turvallisuutta. Poikkeusoloissa radioamatöörien laitteilla ja toimilla saadaan muodostettua viestintäyhteyksiä, vaikka yleiset tietoliikenneyhteydet ja sähköt olisivat poikki.
Tämä harrastus on vienyt monta kättä kun sille on antanut pikkusormen ja tuskin kukaan on katunut asiaa.
Klikkaa ilmoittautumisnapin alla olevaa linkkiä niin saat radioamatöörilehdessä olleen kirjoituksen luettavaksesi.

Esitiedot

Kurssi on pidennetty toisinto suuren suosion saaneista Radioamatööriksi - Teams verkkokursseista I-III. Kurssi sisältää opetuksen lisäksi ennakkotehtäviä ennen kurssia ja annettuja tehtäviä kurssin välisenä aikana (3-5 h)

Kurssille ollaan hakemassa kolmea rinnasteista KH-päivää.

Huom! Seuraavat maksut ovat erillisiä kurssimaksusta (10 €)

SRAL (Suomen radioamatööriliitto) perii tutkinnoista maksun. Traficom pätevyystodistuksesta sekä taajuusmaksut.
- tutkintomoduulin (kun käyt tenttimässä K, T1 tai T2 osiot) hinta à 18 €
- pätevyystodistus 43.75 €
- taajuusmaksu 18.14 €/vuosi

Suomen radioamatööriliiton pätevyystutkijoita löytyy ympäri Suomea, joten tutkinnot suoritetaan paikallisesti sopimalla asiasta pätevyystutkijan kanssa. Tutkinnoille on kuitenkin asetettu ajankohdaksi pari annettua viikonloppua jotka tarkentuvat tutkinnon vastaanottajien toimesta. Tutkinnon aikana voi suorittaa useamman moduulin kerralla. Tutkintoihin ilmoittautumiseen saa neuvoja ja tukea kurssista vastuussa olevilta.

Sisältö

Kurssi muodostuu yhdeksästä kolmen tunnin kurssi-illasta sekä yhdestä varaillasta. Kurssi käsittää yhteensä 27(+3) tuntia.
Seuraavassa on alustava aikataulu johon muutokset ovat vielä mahdollisia.

Radioamatööritoiminnan esittely ja Radioliikenne- ja määräysosio (K-moduuli)
Ke 21.9. ja 28.9. klo 18-21

Huom! Tutkinto(lähi)päivät sovitaan itsenäisesti tutkinnonvastaanottajan kanssa. Tenttitilaisuuksia ei lasketa kurssitunneiksi. Suosittelemme ja ohjeistamme ottamaan ajoissa yhteyttä jotta K-moduulin tulisi tentittyä mieluiten pian sen opetuksen jälkeen. Sama asia T1-moduulin osalta.

Sähköopin ja elektroniikan perusteet sekä sähköturvallisuusohjeet (T1-moduuli)
Keskiviikot 5.10. 12.10. 19.10 26.10. 2.11. 9.11. ja 16.11. klo 18-21

Kurssi-iltojen alustava opetussisältö löytyy materiaalista. Sekä K- että T1-moduulin opetusmateriaalin alkulehdillä on niiden sisällysluettelo

Tervetuloa mukaan!

Hinta

10,00 EUR + alv 0%

Koulutuspaikka

TEAMS:in avulla etäopetuksena TEAMS- etäopetus

Yhteystiedot

Kurssinjohtaja
Hannu Reiman (OH1IX)
0400 532936
hannu@reiman.fi

Koulutussihteeri
Sari Mastromarino (OH6SARI)
040 723 4866
sari.mastromarino@mpk.fi