Tavoite
Kurssin tavoitteena on perehdyttää osallistujat
- Varautumisen yleisjärjestelyihin ja elintarvikehuollon osuuteen huoltovarmuudessa
- Tiloihin kohdistuviin erilaisiin uhkiin ja tilatason varautumiseen sekä
- Maatalouteen ja tilojen toimintaan läheisesti liittyvien eri toimijoiden alueelliseen ja paikalliseen varautumiseen.
Kenelle kurssi soveltuu
Ensisijaiset kohderyhmät ovat maatalousyrittäjät, kuntien viranhaltijat ja muut kiinteästi tuotantoon liittyvät toimijat.
Esitiedot
TEAMS linkki lähetetään ilmoittautuneille maanantaina 28.11. klo 08
Sisältö
28.11. klo 9.00 - 12.00
9.00 - 9.10. Avaus, piiripäällikkö Matti Eskola, MPK
9.10. - 9.50 Maatalouden tuotantopanosten saatavuuden vaikutus ruoantuotantoon, erikoistutkija Csaba Jansik, Luke
9.50. - 10.00 Tauko
10.00 - 10.45 Varautuminen talveen ja sähkökatkoihin, käyttöpäällikkö Heikki Paananen, Elenia Oy
10.45- 11.00 Kommenttipuheenvuoro, maanviljelijä Matti Unnaslahti
11.00 - 11.10 Tauko
11.10 - 11.25. Maataloushallinnon viranomaisten rooli toimialan vakavissa häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa, yksikön päällikkö Kari Kivikko, Hämeen ELY-keskus
11.25- 11.40 Varautuminen / VAP-asiat, PV:n puheenvuoro
11.40- 11.55. Maatilan varautuminen VAP-tilanteeseen, maaseututoimenjohtaja Jari Halttunen, Laukaan yt-alue
11.55- 12.00 Päätössanat, yksikön päällikkö Kari Kivikko, Hämeen ELY-keskus
Hinta
Kurssi on maksuton. Sisältää koulutuksen.
Koulutuspaikka
Verkkokoulutus, Teams yhteydellä
Yhteystiedot
Kurssinjohtaja
Kari Kivikko
Yksikön päällikkö
Hämeen ELY-keskus, maaseutuyksikkö
Kurssia hallinnoi
Piiripäällikkö
Matti Eskola
040 573 1462
matti.eskola@mpk.fi