Lähitaistelun perusteet

Loading Loading...

Ajankohta 19.8.2023 - 20.8.2023
Aika 9.00 - 16.00
Kesto 2 vrk
Kertausharjoituspäivät 0
Paikkakunta
Paikkakunta Pirkkala
Ilmoittautumisaika 25.1.2023 14.32 - 6.8.2023 23.00


Tavoite

Kurssin jälkeen kurssilaiset muistavat (tuntevat) kamppailun ja itsepuolustuksen teoreettiset perusteet ja muistavat (tuntevat) itsepuolustuksen ja lähitaistelun perusteet käytännössä.
Tavoite on ymmärtää (osata) miten torjua yksittäisiä päähän kohdistuvia iskuja ja tietää kuinka vapaudutaan yleisimmistä vaarallisista otteista ja tarttumisista. Lisäksi tavoite on muistaa (tuntea), kuinka tarvittaessa kyetään vahingoittamaan vastustajaa/vihollista ilman asetta tai astaloa.

Kenelle kurssi soveltuu

Kurssi soveltuu reserviläisille, jotka haluavat oppia puolustamaan itseään, suunnittelevat hakeutumista maakuntajoukkoihin tai haluavat muuten vahvistaa osaamistaan lähitaistelussa.
Lähitaistelun peruskurssin kautta on helpompi hakeutua vaativammille lähitaistelukursseille.

Esitiedot

Kurssi on fyysisesti raskas. Kurssi varustetaan, mutta mukaan kannattaa ottaa oma alusvaatekerta ja sopivat säänmukaiset jalkineet.

Sisältö

Kurssi sisältää lyhyitä teoriatietoiskuja ja fyysisiä itsepuolustus- ja kamppailuharjoituksia. Kurssi pohjautuu defendon peruskurssiin.
Kurssilla opitaan kamppailuasento ja siinä liikkumista sekä harjoitellaan tasapainoa ja voimantuottoa. Opitaan torjumaan luontaisiin reaktioihin perustuvilla torjunnoilla yksittäisiä iskuja. Opitaan vaikuttamaan viholliseen tai päällekävijään yksinkertaisilla iskuilla ja potkuilla.
Tämän lisäksi harjoitellaan puolustautumaan edestä suorinkäsin tapahtuvaa kuristusta, niskalenkkiä ja kyynärvarsikuristusta takaa vastaan.
Lisäksi kurssilla harjoitellaan kaatumaan turvallisesti ja puolustautumaan muutamissa haastavammissa tilanteissa.

Hinta

30,00 EUR + alv 0%
Kurssimaksu sisältää koulutuksen, koulutusmateriaalin, ruokailut ja vakuutuksen.

Ilmoittautumisen voi peruuttaa seitsemän (7) vuorokautta ennen kurssin alkua oman MPK-kortin kautta tai ilmoittamalla perumisesta piiriin, joka koulutuksen järjestää. Tämän jälkeen kurssille osallistumista ei voi peruuttaa ilman pätevää syytä, ja kurssimaksu on maksettava. Päteväksi syyksi perumiseen katsotaan esimerkiksi sairastuminen tai loukkaantuminen.

Maksuttomilla kursseilla peritään 30 euron maksu, mikäli kurssille hyväksytty osallistuja peruu osallistumisensa määräajan umpeuduttua ilman pätevää syytä tai jättää saapumatta kurssille.

Koulutuspaikka

Satakunnan lennosto, Pirkkalan tukikohta
Varuskunnantie 274
33960 Pirkkala

Yhteystiedot

Kurssinjohtaja
Jarkko Savilepo
jarkko.savilepo@gmail.com

Kurssia hallinnoi
Sami Tyven
valmiuspäällikkö
sami.tyven@mpk.fi