PikkuNASTA FANNI 2023 Arjen turvallisuus

Loading Loading...

Ajankohta 13.10.2023 - 15.10.2023
Aika 16.00 - 15.00
Kesto 3 vrk
Kertausharjoituspäivät 0
Paikkakunta
Paikkakunta Oulu
Ilmoittautumisaika 21.8.2023 10.00 - 4.10.2023 23.55


Tavoite

Kurssilla opitaan tunnistamaan keskeisimmät arjen turvallisuusuhkat ja varautumaan niiden varalle. Keskeisiä turvallisuustaitoja myös harjoitellaan kurssin aikana.

Tavoitteena on, että kurssin jälkeen osallistuja
- ymmärtää, miten hälyttää apua
- ymmärtää, miten toteuttaa alkusammutus
- ymmärtää, miten antaa hätäensiapua
- ymmärtää kotivaran tärkeyden ja miten varautua selviytymään sähköttä urbaanissa ympäristössä
- muistaa kyberturvallisuuden perusteet sekä oppii arvioimaan median todenmukaisuutta
- muistaa liikenneturvallisuuden perusteet

Kenelle kurssi soveltuu

Sopii kaikille ja kaikenikäisille naisille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään taitojaan arjen häiriötilanteiden varalta. Yleisesti alaikäraja osallistujille on 16 vuotta, alle 18-vuotiailla tulee olla vanhempien lupa.

Esitiedot

NASTA-harjoitukset ovat Naisten Valmiusliiton valtakunnallisia, naisille kohdennettuja harjoituksia, jotka järjestetään vapaaehtoisten naisten voimin. Harjoitukseen osallistujat majoittuvat yhteistuvissa, mikäli muuta ei mainita. Pesutilat ovat myös yhteiskäyttöisiä ja esim. suihkut voivat olla avoimia tiloja.

Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kurssikokemusta tai ennakkotietoja tai -taitoja valitun kurssin aiheesta. Harjoitukseen osallistuminen vaatii normaalia terveyttä ja kuntoa. Koulutus on luonteeltaan kaikille naisille soveltuvaa peruskoulutusta.

Harjoitukseen hyväksytyille lähetetään noin kuukautta ennen harjoitusta kirje, jossa kerrotaan tarkemmin jaettavista varusteista, aikataulusta ja ajo-ohjeesta.

Sisältö

Kurssilla harjoitellaan alkusammutusta, hätäensiavun antamista ja avun hälyttä-mistä sekä perehdytään kyberturvallisuuden ja medialukutaidon perusteisiin ja kotivaraan. Lisäksi perehdytään liikenneturvallisuuden perusteisiin.

Hinta

30,00 EUR + alv 0%
Osallistumismaksuun sisältyy muonitus, majoitus, suojavaatetus, vakuutus kurssipaikalla ja koulutus.

Lotta Svärd säätiö tukee harjoitusta.

Mikäli kurssille hyväksytty osallistuja jättää käyttämättä kurssipaikan ilmoittamatta siitä etukäteen, peritään kurssimaksu kokonaisuudessaan.

Ilmoittautumisen voi perua, jos kurssin alkamiseen on vähintään 7 vuorokautta. Peruutus onnistuu omalta MPK-kortilta, koulutuskalenteri.mpk.fi. Lähempänä kurssin alkua osallistumista ei voi perua ilman pätevää syytä (esim. sairastuminen, loukkaantuminen, työeste). Tällaisista esteistä tulee ilmoittaa sähköpostitse tai puhelimitse suoraan kurssin järjestävään koulutuspaikkaan.

Koulutuspaikka

Maanpuolustustalo (Mapu-talo)
Hiukanpolku 19
90650 Oulu

Yhteystiedot

Kurssiin liittyvät kyselyt:
Terttu Kukkula
Kurssinjohtaja
kukkulaterttu@gmail.com
p. 040 912 8691

Satu Sjövall
Kurssin varajohtaja
sks_jjs@hotmail.com
p. 040 546 7392

Kurssin hallinto:
Juha Vihavainen
Valmiuspäällikkö
juha.vihavainen@mpk.fi
0400 604096