PikkuNASTA FANNI 2023 Intti tutuksi naisille

Loading Loading...

Ajankohta 13.10.2023 - 15.10.2023
Aika 16.00 - 15.00
Kesto 3 vrk
Kertausharjoituspäivät 0
Paikkakunta
Paikkakunta Oulu
Ilmoittautumisaika 21.8.2023 11.00 - 17.9.2023 23.55


Tavoite

Kurssin tarkoitus on lisätä nuorten naisten kiinnostusta, osaamista ja valmiuksia asepalveluksen suorittamiseen liittyvissä asioissa, tutustua Puolustusvoimien toimintaan ja sen keskeisiin toimintaperiaatteisiin sekä oppia varusmiespalveluksessa tarvittavia kansalaistaitoja.

Tavoitteena on, että kurssin jälkeen osallistuja
- ymmärtää mistä etsiä ja löytää tarvitsemaansa lisätietoa naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen hakeutumisesta ja sen suorittamisesta sekä palvelustehtävistä.
- muistaa asepalveluksessa tarvittavia perustietoja ja -taitoja sekä miten valmistautua varusmiespalvelukseen.
- muistaa Puolustusvoimien päätehtävät ja sotilaselämän perusteita
- muistaa sotilaallisen maanpuolustuksen perusteet, asevelvollisuusjärjestelmän yleisesti ml. naisten vapaaehtoinen asepalvelus
- muistaa sotilaan tärkeimmät varusteet ja Puolustusvoimien keskeisintä kalustoa
- muistaa pääperiaatteet majoittumisesta ja toiminnasta kasarmi- ja maasto-olosuhteissa.

Kenelle kurssi soveltuu

16-vuotta täyttäneille naisille, jotka ovat kiinnostuneita saamaan lisätietoa naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen hakeutumisesta, varusmiespalveluksen käytänteistä ja Puolustusvoimista. Alle 18-vuotiailla tulee olla vanhempien lupa.

Esitiedot

NASTA-harjoitukset ovat Naisten Valmiusliiton valtakunnallisia, naisille kohdennettuja harjoituksia, jotka järjestetään vapaaehtoisten naisten voimin. Harjoitukseen osallistujat majoittuvat yhteistuvissa, mikäli muuta ei mainita. Pesutilat ovat myös yhteiskäyttöisiä ja esim. suihkut voivat olla avoimia tiloja.

Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kurssikokemusta tai ennakkotietoja tai -taitoja valitun kurssin aiheesta. Harjoitukseen osallistuminen vaatii normaalia terveyttä ja kuntoa. Koulutus on luonteeltaan kaikille naisille soveltuvaa peruskoulutusta.

Harjoitukseen hyväksytyille lähetetään noin kuukautta ennen harjoitusta kirje, jossa kerrotaan tarkemmin jaettavista varusteista, aikataulusta ja ajo-ohjeesta..

Sisältö

Kasarmivaihe (teoria) tutustuttaa kurssilaiset kasarmiolosuhteisiin ja Puolustusvoimien toimintaan. Koulutuksissa käydään läpi mm. asevelvollisuusjärjestelmä, naisten vapaaehtoinen asepalvelukseen hakeutuminen ja sen suorittaminen.

Maastovaihe (käytäntö) opastaa kurssilaiset maastossa toimimisen ja majoittumisen perusteisiin.

Hinta

30,00 EUR + alv 0%
Osallistumismaksuun sisältyy muonitus, majoitus, suojavaatetus, vakuutus kurssipaikalla ja koulutus.

Lotta Svärd säätiö tukee harjoitusta.

Mikäli kurssille hyväksytty osallistuja jättää käyttämättä kurssipaikan ilmoittamatta siitä etukäteen, peritään kurssimaksu kokonaisuudessaan.

Ilmoittautumisen voi perua, jos kurssin alkamiseen on vähintään 7 vuorokautta. Peruutus onnistuu omalta MPK-kortilta, koulutuskalenteri.mpk.fi. Lähempänä kurssin alkua osallistumista ei voi perua ilman pätevää syytä (esim. sairastuminen, loukkaantuminen, työeste). Tällaisista esteistä tulee ilmoittaa sähköpostitse tai puhelimitse suoraan kurssin järjestävään koulutuspaikkaan.

Koulutuspaikka

Maanpuolustustalo (Mapu-talo)
Hiukanpolku 19
90650 Oulu

Yhteystiedot

Kurssiin liittyvät kyselyt:
Heidi Jaara
Kurssinjohtaja
jaara.heidi@gmail.com
p. 040 251 9317

Maiju Lehtonen
Kurssin varajohtaja
maijuanniinal@gmail.com
p. 044 353 9200

Kurssin hallinto:
Juha Vihavainen
Valmiuspäällikkö
juha.vihavainen@mpk.fi
0400 604096