SoMa2023 Maanpuolustusnaisten Liiton Johtamisen viikonloppu

Loading Loading...

Ajankohta 1.9.2023 - 3.9.2023
Aika 16.00 - 14.00
Kesto 3
Kertausharjoituspäivät 2
Paikkakunta
Paikkakunta Parolannummi
Ilmoittautumisaika 24.7.2023 9.00 - 20.8.2023 23.00


Tavoite

MNL johtamisen viikonloppu -kurssin tavoitteena on, että osallistujat saavat johtamiseen liittyviä perusteita, jotka auttavat heitä jatkossa kehittymään johtajana.
Kurssin jälkeen osallistujat tietävät laajemmin kokonaisturvallisuudesta ja MNL:n asemasta kokonaisturvallisuuden kentässä. Osallistuja tuntee johtamisen, itsensä johtamisen sekä johtajana kehittymisen perusteita. Osallistuja tuntee lisäksi käsitteen resilienssi ja sen merkityksen johtajana kehittymiseen.
Kurssin jälkeen osallistuja osaa toimia case-harjoituksessa läpikäydyissä tilanteissa. Lisäksi osallistuja osaa hakeutua kehittämään omaa johtamistaan joko käytännössä tai jatkotason koulutuksissa.

Kenelle kurssi soveltuu

SoMa-harjoitus on Maanpuolustusnaisten Liitto ry:n ja Sotilaskotiliitto ry:n yhdessä tilaama, suunnittelema ja organisoima valtakunnallinen harjoitus, joka järjestetään joka toinen vuosi. Harjoituksen kurssit on kohdennettu ensisijaisesti tilaajajärjestöjen jäsenistölle, mutta harkinnan mukaan kurssit voidaan avata myös järjestöihin kuulumattomille naisille.

Maanpuolustusnaisten Liiton piirien ja yhdistysten puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat tai niistä tehtävistä kiinnostuneet. Kurssipaikoille valitaan ensisijassa henkilöitä, jotka eivät ole osallistuneet aiemmin 2018 tai 2020 järjestetylle vastaavalle kurssille.

Esitiedot

Kurssi sisältää ennakkotehtävän. Ennakkotehtävä toimitetaan kurssille hyväksytyille erillisenä.

Kurssille hyväksytyille lähetetään kurssikirje kaksi viikkoa ennen kurssin alkua, jossa kerrotaan tarkemmin jaettavista varusteista, aikataulusta ja ajo-ohjeesta.
Ilmoittautumisen voi peruuttaa seitsemän (7) vuorokautta ennen kurssin alkua oman MPK-kortin kautta tai ilmoittamalla perumisesta Hattulan koulutuspaikalle, joka koulutuksen järjestää. Tämän jälkeen kurssille osallistumista ei voi peruuttaa ilman pätevää syytä, ja kurssimaksu on maksettava. Päteväksi syyksi perumiseen katsotaan esimerkiksi sairastuminen tai loukkaantuminen.
Kursseille hyväksyminen tehdään viimeistään ilmoittautumisajan päätyttyä.

Sisältö

- Maanpuolustusnaiset kokonaisturvallisuuden toimijoina
- Järjestötoiminnan osaaminen (järjestölaki, säännöt, käytännöt)
- Syväjohtaminen
- Vapaaehtoisten johtaminen
- Hankalat tilanteet yhteisössä
- Johtajana kehittyminen
- Palautteen antaminen ja vastaanottaminen
- Johtajana toimiminen -rastirata
- Oma kehittymissuunnitelma

Hinta

30,00 EUR
Kurssimaksu sisältää vakuutuksen, koulutuksen, ruokailut ja majoituksen.

Ilmoittautumisen voi peruuttaa seitsemän (7) vuorokautta ennen kurssin alkua oman MPK-kortin kautta tai ilmoittamalla perumisesta piiriin, joka koulutuksen järjestää. Tämän jälkeen kurssille osallistumista ei voi peruuttaa ilman pätevää syytä, ja kurssimaksu on maksettava. Päteväksi syyksi perumiseen katsotaan esimerkiksi sairastuminen tai loukkaantuminen.

Koulutuspaikka

Panssariprikaati
Parolannummentie 298
13700 Parolannummi

Yhteystiedot

Kurssinjohtaja
Eija Eriksson
040 776 2153
erikssoneija@gmail.com

Kurssin varajohtaja
Päivi Tuhkalainen
044 3366 181
paivi.tuhkalainen@gmail.com

Kurssia hallinnoi
Koulutussihteeri
Anne Seulanto
040 741 8991
anne.seulanto@mpk.fi