NASTA Tyyni 2023 Joukkomuonitus maastossa_Kurssi täynnä

Loading Loading...

Ajankohta 22.9.2023 - 24.9.2023
Aika 9.00 - 15.00
Kesto 3
Kertausharjoituspäivät 0
Paikkakunta
Paikkakunta Raasepori
Ilmoittautumisaika 2.8.2023 13.00 - 14.8.2023 23.59


Tavoite

Kurssin tarkoituksena on tutustuttaa osallistujat eri kenttäkeittimien tur-valliseen käyttöön ja maastomuonituksen järjestämiseen.

Kurssin jälkeen osallistuja muistaa maastomuonitukseen tarvittavat välineet ja ymmärtää, miten kenttäkeitintä käytetään muonituksen järjestämiseksi. Ymmärtää maastomuonituksessa omavalvonnan, elintarvikehygienian ja astiahuollon tärkeyden. Kurssilainen ymmärtää miten hänen tulee toimia osana muonitusryhmää.

Kenelle kurssi soveltuu

Kaikille maastomuonituksesta kiinnostuneille 18 v. täyttäneille naisille.

Esitiedot

NASTA-harjoitukset ovat Naisten Valmiusliiton valtakunnallisia, naisille kohdennettuja harjoituksia, jotka järjestetään vapaaehtoisten naisten voimin. Harjoitukseen osallistujat majoittuvat varuskunnan kasarmeissa yhteistuvissa, mikäli muuta ei mainita. Pesutilat ovat myös yhteiskäyttöisiä ja esim. suihkut voivat olla avoimia tiloja.

Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kurssikokemusta tai ennakkotietoja tai -taitoja valitun kurssin aiheesta. Harjoitukseen osallistuminen vaatii normaalia terveyttä ja kuntoa. Koulutus on luonteeltaan kaikille naisille soveltuvaa peruskoulutusta. Harjoitukseen hyväksytyille lähetetään noin kuukautta ennen harjoitusta kirje, jossa kerrotaan tarkemmin jaettavista varusteista, aikataulusta ja ajo-ohjeesta.

Kurssi ei edellytä ennakko-osaamista tai aikaisempaa kokemusta kenttämuonituksesta. Koulutuksen teoria osuus opiskellaan vekkokurssina MPK Moodlessa. Edellyttää kohtuullista fyysistä ja henkistä kuntoa.

Sisältö

Kurssilla perehdytään maasto-olosuhteissa tapahtuvaan elintarvikkeiden säilytykseen ja käsittelyyn sekä valmistetaan niistä ruokaa suurelle joukolle.

Teoriakoulutus toteutetaan ennen harjoituksen alkua verkkokurssina MPK Moodlessa. Aiheina mm.
- maastomuonituksen erityispiirteet
- omavalvonta ja elintarvikehygienia kenttä- ja maasto-olosuhteissa
- reseptiikka ja ruokalistojen laatiminen
- maastomuonituksen välineistö
- erilaiset kenttäkeittimet

Harjoitusviikonloppuna maastossa suoritteva koulutus;

Ruuan valmistus kenttäkeittimellä
- erilaisten ruokien valmistus eri keittimillä
- kahvin keitto
- keittimien pesu ja huolto sekä muu astiahuolto

Ensiapu ja alkusammutus
- palovammat ja haavat
- rasvapalo
- sammutuspeitteen käyttö

Hinta

30,00 EUR + alv 0%
Kurssimaksu peritään, mikäli kurssille hyväksytty osallistuja peruu osallistumisensa määräajan umpeuduttua ilman pätevää syytä tai jättää saapumatta kurssille.
Ilmoittautumisen voi peruuttaa seitsemän (7) vuorokautta ennen kurssin alkua oman MPK-kortin kautta tai ilmoittamalla perumisesta piiriin, joka koulutuksen järjestää. Tämän jälkeen kurssille osallistumista ei voi peruuttaa ilman pätevää syytä, ja kurssimaksu on maksettava. Päteväksi syyksi perumiseen katsotaan esimerkiksi sairastuminen tai loukkaantuminen.

Koulutuspaikka

Dragsvik
Raaseporintie 39
10640 Raasepori

Yhteystiedot

Kurssin johtaja Marjo Asunto 045 1350 422 marjo.asunto@gmail.com
Kurssin varajohtaja Maire Kärkäs 041 447 0590 maire.karkas@phnet.fi
Koulutuspäällikkö Mika Lilja puh. 050 543 2333, mika.lilja@mpk.fi