LOUNAIS-SUOMEN AMPUMAHARJOITUS24 Sissiradistin perusteet (SR 1)

Loading Loading...

Ajankohta 14.6.2024 - 16.6.2024
Aika 18.00 - 17.00
Kesto 2,5 päivää
Kertausharjoituspäivät 2
Paikkakunta
Paikkakunta Niinisalo
Ilmoittautumisaika 17.11.2023 9.27 - 30.5.2024 23.00


Tavoite

Kurssin tavoitteena on kerrata sissiradistin tehtäväkohtaisten tietojen ja taitojen perusteet. Koulutuksen jälkeen kurssilaiset tuntevat sissiradistin tehtävään liittyvän kaluston, viestityskäytännöt sekä osaavat partio- ja tukiasemaradistin toiminnan perusteet. Kurssi antaa valmiudet omatoimiseen jatkoharjoitteluun sekä valmentaa mahdollisiin tuleviin kertausharjoituksiin.

Kenelle kurssi soveltuu

Kurssin kohderyhmänä ovat sissiradistin (vast) perustiedot ja
taidot omaavat reserviläiset. Aiempi sissiradistikokemus joko varusmieskoulutuksen tai MPK-kurssien kautta on suotavaa. Sähkötystaito ei ole välttämätön ja kurssille voi osallistua, vaikka sähkötys tuntuisi unohtuneen. Etusijalla ovat sissiradistikoulutuksen saaneet tai vastaavan kokemuksen omaavat reserviläiset.
Sissiradistin koulutuskokonaisuus on paikallispuolustuksen joukkojen tiedustelijoille ja tiedustelutoiminnasta kiinnostuneille soveltuva koulutuskokonaisuus.

Esitiedot

Kurssi on fyysisesti kevyt.
Kurssilaiset majoittuvat sisätiloissa.
Kurssilaiset on vakuutettu kurssin aikana.
Kurssille osallistujan on kurssille saapumisen yhteydessä todistettava henkilöllisyytensä.
Kurssille osallistuville haetaan rinnasteiset KH-vuorokaudet.
MPK:n piirit ilmoittavat osallistujille mahdollisista muutoksista sähköpostilla. Varmistathan, että sähköpostiosoite on oikein MPK-kortilla.

Sisältö

Kurssilla toimitaan pääasiassa luokka- ja pienryhmäkoulutuksena kerrataan viestikaluston (mm radiot, HF-antennit, sanomalaitteet) sekä eri viestitysmenetelmien (Flash, Sanla, CW) käyttöä. Kerrataan tiedusteluviestiliikenneverkon perustaminen, siihen liittyminen sekä toiminta tukiasemalla ja partiossa. Kalusto- ja käyttökoulutuksen ohessa suoritetaan sähkötysharjoittelua ja siihen liittyvät tasokokeet. Teoriakoulutuksen aiheena mm elektroninen suojautuminen sissiradistin näkökulmasta.

Kurssin runko-ohjelma:
- Perjantai: Varustaminen, tulopuhuttelu ja koulutuksen käynnistäminen.
- Luantai: Kalustokoulutus, toiminta osana tiedusteluverkkoa, sähkötysharjoittelu sekä CW-tasokokeet.
- Sunnuntai: Soveltava case-harjoitus, materiaalin palautus ja palautekeskustelu.
- kurssi päättyy sunnuntaina klo 17.00 mennessä

Hinta

Kurssi on osallistujille maksuton.
Mikäli kurssille hyväksytty osallistuja jättää käyttämättä kurssipaikan ilmoittamatta siitä etukäteen, perittävä maksu on 30 euroa.
Ilmoittautumisen voi perua, jos kurssin alkamiseen on vähintään 7 vuorokautta. Peruutus onnistuu omalta MPK-kortilta, koulutuskalenteri.mpk.fi. Lähempänä kurssin alkua osallistumista ei voi perua ilman pätevää syytä (esim. sairastuminen, loukkaantuminen, työeste). Tällaisista esteistä tulee ilmoittaa sähköpostitse lounais-suomi@mpk.fi

Koulutuspaikka

Niinisalon varuskunta
Varuskunnantie 112
38841 Niinisalo

Yhteystiedot

Kurssinjohtaja:
Petri Nurmi
petri.nurmi@live.com
Koulutuspäällikkö:
Hannu Lammintausta
hannu.lammintausta@mpk.fi