Hf-peruskurssi 1

Loading Loading...

Ajankohta 2.2.2024 - 4.2.2024
Aika 18.00 - 16.00
Kesto 2,5 päivää
Kertausharjoituspäivät 0
Paikkakunta
Paikkakunta Tuusula
Ilmoittautumisaika 20.11.2023 11.59 - 5.1.2024 23.00


Tavoite

Kurssi on MPK:n HF-koulutuksen ensimmäinen osa, jossa tutustutaan MPK:n HF-laitteiden käyttöön. Kurssin jälkeen koulutettavat pystyvät käyttämään HF-laitteita (lähetinvastaanottimet, antennit ja tietokoneet) niiden käytöstä annettujen määräysten mukaisesti HF-jatkokurssilla (HF-J) koulutetun operaattorin ohjaamana.

Kenelle kurssi soveltuu

Henkilölle, joka on kiinnostunut HF-viestinnästä, on Suomen kansalainen ja 18 v. täyttänyt. Kurssi antaa edellytykset koulutusohjelman seuraaville kursseille osallistumiseen.

Esitiedot

Kurssin kohderyhmä on HF-järjestelmistä kiinnostuneet sijoituskelpoiset reserviläiset. Kurssille osallistumiseen ei ole esitietovaatimuksia.

Sisältö

Kurssi toteutetaan kaksi päivää kestävänä SOTVA-kurssina. Kurssiin sisältyy 4–5 moduulia riippuen toteutuksesta. Kurssin ensimmäisenä päivänä opitaan perustaidot. Toisena päivänä koulutus on soveltavaa, ja se syventää ensimmäisenä päivänä opittuja käytännön taitoja kasvattamalla etäisyyksiä ja toimimalla erilaisissa olosuhteissa. Kurssilla kerrataan MPK:n HF-toiminnasta annetut turvallisuusmääräykset

Hinta

Osallistumisen kurssille voit perua MPK-kortin kautta ilman kustannuksia 7 vrk ennen kurssin alkua, viimeistään kello 08.00 asti.
Mikäli kurssille hyväksytty osallistuja jättää käyttämättä kurssipaikan ilmoittamatta siitä etukäteen, peritään kurssista kurssimaksu.
Maksullisista kursseista peritään täysi kurssimaksu. Maksuttomilla kursseilla perittävä maksu on 30 euroa.
Ilmoittautumisen voi edelleen peruuttaa 7 vuorokautta ennen kurssin alkua MPK-kortin kautta tai ilmoittamalla perumisesta koulutuksen järjestävään piiriin.
Tämän jälkeen kurssille osallistumista ei voi veloituksetta peruuttaa ilman pätevää syytä

Koulutuspaikka

Puolustusvoimien kurssikeskus
Rantatie 66
04310 Tuusula

Yhteystiedot

Kurssinjohtaja: Tuomo Aho, 050 392 6118, rspsto1@gmail.com

Valmiuspäällikkö: Mats Fagerström, 050 363 2477, mats.fagerstrom@mpk.fi