PERUSKALLIO24: Arjen turvallisuus

Loading Loading...

Ajankohta 12.4.2024 - 14.4.2024
Aika 18.00 - 16.00
Kesto 2,5 vrk
Kertausharjoituspäivät 0
Paikkakunta
Paikkakunta Karkialampi, Mikkeli
Ilmoittautumisaika 23.12.2023 13.30 - 28.3.2024 22.00


Tavoite

Osallistuja oppii tunnistamaan kodin ja lähiympäristön turvallisuusriskejä, ja osaa ehkäistä ja varautua niihin. Osallistujat saavat turvallisuuteen liittyviä perustietoja ja -taitoja, joita he voivat soveltaa arjessaan. Koulutuksessa saadut tiedot ja taidot edistävät osallistujan lisäksi myös hänen lähipiirinsä turvallisuutta.

Tavoitteena on, että kurssin suorittanut:
-ymmärtää, miten hälyttää apua
-ymmärtää, miten toteuttaa alkusammutus
-ymmärtää, miten antaa hätäensiapua
-ymmärtää kotivaran tärkeyden
-muistaa kyberturvallisuuden perusteita
-osaa ennakoida ja välttää tilanteita, joissa turvallisuus voi joutua uhatuksi, osaa irrottautua otteista sekä tietää miten voi toimia hätävarjelutilanteessa ja mistä saa apua tapahtuman jälkeen

Arjen turvallisuuden koulutusohjelman tavoitteena on lisätä kansalaisten perustietoja ja -taitoja ennakoinnista, varautumisesta ja toimimisesta erilaisissa arjen häiriötilanteissa. Ohjelman laadinnan lähtökohtana on ollut Maanpuolustusnaisten Liiton koulutusohjelma, mutta kurssi ei vaadi osallistujalta MNL:n jäsenyyttä vaan on avoin kaikille

Kenelle kurssi soveltuu

Naisille, jotka haluavat kehittää omaa turvallisuustietämystään ja selviytymistään arjen häiriö- ja vaaratilanteista. Osallistujan tulee olla vähintään 16-vuotias. Alle 18-vuotiailla tulee olla huoltajien kirjallinen suostumus, ennen kuin hänet voidaan hyväksyä kurssille. Peruskoulutusta, edellyttää kuntoa, joka mahdollistaa osallistumisen harjoitteisiin.

Esitiedot

Kurssin järjestää Naisten Valmiusliitto ry Etelä-Savon alueneuvottelukunta yhdessä MPK:n Mikkelin koulutuspaikan kanssa.

Kurssin ilmoittautumispaikka on Karkialammella PORTTI 7, Sotilaantie 8, 50150 Karkialampi, Mikkeli. Opastus on järjestetty Karkialammen alueelta. Seuraa MPK:n sinisiä kylttejä ilmoittautumisen.
Ilmoittautuminen auki 12.04. klo 17:00-18:00.
Kurssi päättyy 14.04. klo 16.00 mennessä.

Kurssilla jaetaan perus- ja suojavaatetus. Kurssilla voi käyttää omaa M05 vaatetusta ja rinkkaa.

Ilmoittautuessa järjestelmä kysyy sinulta vaatekoon. Päällystakin ja -housujen koot ovat tuumakokoja: 44=XS, 48=S, 50=M, 52=L, 54=XL, 56-=XXL, 58-60=XXXL.

Kurssilla majoitutaan kasarmiolosuhteissa.
Kurssikirje lähetetään n. 2 viikkoa ennen kurssia osallistujille. Kurssikirjeessä on lisätietoa mm. kurssin sisällöstä, mukaan otettavista omista henkilökohtaisista tavaroista ja jaettavista varusteista.

Sisältö

Kurssilla harjoitellaan alkusammutusta, hätäensiavun antamista ja avunhälyttämistä, katuturvallisuutta ja itsesuojelua sekä perehdytään kyberturvallisuuden perusteisiin ja kotivaraan.

Hinta

30,00 EUR + alv 0%
HUOM! Kurssimaksu muuttunut säätiötuen avulla.
Koulutusta tukee Lotta Svärd-säätiö.

Koulutustilaisuuden hintaan sisältyvät opetus, koulutusmateriaalit ja -varustus sekä vakuutusturva.

Mikäli kurssille hyväksytty osallistuja jättää käyttämättä kurssipaikan ilmoittamatta siitä etukäteen, peritään kurssimaksu kokonaisuudessaan.

Ilmoittautumisen voi perua, jos kurssin alkamiseen on vähintään 7 vuorokautta. Peruutus onnistuu omalta MPK-kortilta, koulutuskalenteri.mpk.fi. Lähempänä kurssin alkua osallistumista ei voi perua ilman pätevää syytä (esim. sairastuminen, loukkaantuminen, työeste). Tällaisista esteistä tulee ilmoittaa sähköpostitse tai puhelimitse suoraan kurssin järjestävään piiriin (Valmiuspäällikkö Minna Rossi, 050 356 4845, minna.rossi@mpk.fi).

Koulutuspaikka

Karkialampi Mikkeli
Marssitie 16 / rak 2 / Pitopata
50150 Karkialampi, Mikkeli

Yhteystiedot

Kurssinjohtaja: Anna-Maija Silander,
040 584 6772, annamaija.silander@hotmail.com
Kurssin varajohtaja: Päivi Tenhunen,
044 355 5559, paivituulikki.tenhunen@gmail.com

Kurssin hallinto:
Valmiuspäällikkö Minna Rossi,
050 356 4845, minna.rossi@mpk.fi