Tavoite
Kurssin tarkoituksena on tutustuttaa osallistujat kenttäkeittimen tur-valliseen käyttöön ja maastomuonituksen järjestämiseen. Kurssin jälkeen osallistuja muistaa maastomuonitukseen tarvittavat välineet ja ymmärtää, miten kenttäkeitintä käytetään muonituksen järjestä-miseksi. Kurssilainen ymmärtää, miten hänen tulee toimia osana muonitusryhmää.
Kenelle kurssi soveltuu
Soveltuu kaikille ja kaikenikäisille/ erityisvaatimukset lisätään tarvittaessa kurssikohtaisesti. Yleisesti alaikäraja osallistujille on 16 vuotta, alle 18-vuotiailla tulee olla huoltajan kirjallinen lupa, joka luovutetaan kurssinjohtajalle kurssin alkaessa, ilmoittautumisen yhteydessä.
Esitiedot
NASTA- ja PikkuNASTA -harjoitukset ovat Naisten Valmiusliiton valtakunnalli-sia, naisille kohdennettuja harjoituksia, jotka järjestetään vapaaehtoisten nais-ten voimin. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kurssikokemusta tai en-nakkotietoja tai -taitoja valitun kurssin aiheesta, ellei kurssin tiedoissa toisin mainita. Harjoitukseen osallistuminen vaatii normaalia terveyttä ja kuntoa. Koulutus on pääosin luonteeltaan kaikille naisille soveltuvaa peruskoulutusta. Harjoitukseen hyväksytyille lähetetään noin kuukautta ennen harjoitusta NAS-TA-kirje, jossa kerrotaan tarkemmin jaettavista varusteista, aikataulusta ja ajo-ohjeesta. Lisätietoa PikkuNASTA- ja NASTA-harjoituksista www.naistenvalmiusliitto.fi
Sisältö
Kurssilla perehdytään maasto-olosuhteissa tapahtuvaan elintarvikkeiden säilytykseen ja käsittelyyn sekä valmistetaan niistä ruokaa suurelle joukolle.
Kurssin avaus (tavoitteet, esittelyt, yleisjärjestelyt ym.)
1. Teoriakoulutusta
- maastomuonituksen erityispiirteet
- omavalvonta kenttä- ja maasto-olosuhteissa
- reseptiikka ja ruokalistojen laatiminen
- maastomuonituksen välineistö
o erilaiset kenttäkeittimet
2. Ruuan valmistus kenttäkeittimellä
- kenttäkeittiön perustaminen
- erilaisten ruokien valmistus
- kahvin keitto
- keittimien pesu ja huolto
- ruuan jakelu
3. Ensiapu
- palovammat ja haavat
4. Alkusammutus
- rasvapalo
- sammutuspeitteen käyttö
5. Hygieniakoulutus
- elintarvikehygienia
6. Kurssin päätös (palautekeskustelu ym.)
Kurssi muonittaa koko harjoituksen. Kaikki kurssit osallistuvat sunnuntaina yhteiseen valmiusharjoitukseen, joka noudattelee ennalta suunniteltua harjoitustarinaa.
Joukkomuonitus maastossa kurssilaiset yöpyvät sisätiloissa.
Hinta
45,00 EUR + alv 0%
Lotta Svärd säätiö tukee tätä koulutusta.
Mikäli kurssille hyväksytty osallistuja jättää käyttämättä kurssipaikan ilmoittamatta siitä etukäteen, perittävä maksu on 45 euroa.
Ilmoittautumisen voi perua, jos kurssin alkamiseen on vähintään 7 vuorokautta. Peruutus onnistuu omalta MPK-kortilta, koulutuskalenteri.mpk.fi. Lähempänä kurssin alkua osallistumista ei voi perua ilman pätevää syytä (esim. sairastuminen, loukkaantuminen, työeste). Tällaisista esteistä tulee ilmoittaa sähköpostitse tai puhelimitse suoraan kurssin järjestävään koulutuspaikkaan.
Koulutuspaikka
Maijanlammen harjoitusalue
Ouluntie 58
93400 Taivalkoski
Yhteystiedot
Kurssinjohtaja
Kurvinen Anne
puh. 044 9716473
anne.m.kurvinen@gmail.com
Kurssin varajohtaja
Hemmilä Leila
puh. 0407562239
leila.hemmila@gmail.com
Hallinto (Peruminen yms.)
Visa Björn
Koulutuspäällikkö
0503732459
visa.bjorn@mpk.fi